Eesti nahutas Küprose turniiri avamängus kõvasti Katari

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Timmu Sokk (valges) kontrollkohtumises Kosovo vastu.
Sten Timmu Sokk (valges) kontrollkohtumises Kosovo vastu. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti korvpallikoondis alistas Küprose turniiri esimeses mängus koguni 84:40 Katari ametikaaslased.

Lõpus ei kukkunud ka meil enam enam visked välja nii nagu esimesed kolm veerandit, mil korvi oli tabatud väga kõrge protsendiga. Muidu olnuks vahe ehk lõpus oma poolsada punkti.

Alguses käime küll 9:13 taha, kuid Rain Veidemani järjestikused korvid viisid meid ette 16:13. Erinevalt Rumeenia turniirist sedakorda algviisikus platsile tulnud Veideman oli toonud 16st punktist 10. Veerandaeg Eestile 20:14.

Teisel veerandil Eesti mäng avanes. Sööt hakkas hästi liikuma, mehed võtsid ilusti üks-üks olukordi ette ning kaitse töötas samuti laitmatult. Martin Paasoja kasvatas 14. minutil edu kümnele (28:18) ning 17. minutil oli Reinar Halliku ja Tanel Kurbase visete järel meie edu 36:19. Katari koostöö lagunes ja mänguind lahtus. Veerandaja võitsime 26:9 ning poolaja 46:23.

Mängida said kõik, parasjagu jätkus minuteid kõigile (kõige enam, veidi alla 23 minuti oli platsil Martin Dorbek - toim). Päris mängu lõpp polnud Eesti poolt enam kõige õnnestunum tegutsemine, aga eks sedavõrd suures eduseisus ongi raske maksimaalse kontsentratsiooniga lõpuni minna. Oli ridamisi kasutamata ründelahendusi, lihtsaid möödaviskeid. Viimane veerand 14:10 Eestile ja lõppseis 84:40.

Eesti võitis laua 47:30, korvisöödud Eestile 26:4 (!), pallikaotusi tegime 15 vastase 24 vastu. Sten-Timmu Sokk tõi parimana 16 punkti, Kristjan Kitsing lisas 12, Rain Veideman 10, Martin Dorbek 10 ning Tanel Kurbas 8 silma.

Eesti homne vastane on kell 19.30 algavas kohtumises Albaania.

Eesti koondis sõitis Küprosele 12 mängijaga. Endiselt ei ole koondise juures vigastusest paranevat Gregor Arbetit, teistest kandidaatidest jäi koju Jaan Puidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles