Saksamaa naiskond tegi ajalugu ning võitis esimese olümpiakulla

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallurid pärast lõpuvilet.
Saksamaa jalgpallurid pärast lõpuvilet. Foto: LUIS ACOSTA/AFP

Saksamaa jalgpallinaiskond tegi ajalugu, võites esimest korda olümpiamängudelt kuldmedali. Finaalis saadi jagu Rootsist 2:1.

Tänane finaal oli Saksamaa naiskonnale esimeseks korraks, kui mängiti olümpiamängudel kuldmedalile. 2000., 2004., ning 2008. aastal jõuti poolfinaali ning olümpiamängud lõpetati pronksiga – siis oli naiskonna liidriks mitmekordne maailma parim naisjalgpallur Birgit Prinz. Rio turniiril oli sakslannade liider Melanie Behringer, kes lõi turniiri peale kokku viis väravat ning oli sellega ka suurim väravalööja.

Tänast finaali asus Saksamaa Rootsi vastu juhtima mängu 48. minutil, kui täpne oli Dzenifer Marozsan. Saksamaa kasvatas eduseisu kaheväravaliseks 62. minutil, kui omavärava lõi Linda Sembrant. Viis minutit hiljem vähendasid rootslannad vahe väravaliseks, kuid Stina Blacksteniuse tabamus jäi mängu viimaseks.

Pronksimängus alistas Kanada naiskond Brasiilia 2:1. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles