Kontaveit võitis New Havenis ülipingelise kohtumise

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

USAs peetaval Connecticut Openil alustas Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 93) turniiri kvalifikatsioonis ja võitis ülipingelise avaringi kohtumise.

665 900-dollarilise auhinnafondiga WTA turniiril oli Kontaveiti vastaseks kvalifikatsiooni avaringis slovakitar Anna Karolina Schmiedlova (WTA 57), kirjutas tennis.ee.

Kontaveit kaotas avaseti geimigi võitmata. Teises setis aga sai taas enesekindlust ja võitis 6:3. Otsustavast setist kujunes tõeline põnevusheitlus. Tasavägiselt geim-geimis jõuti kiire lõppmänguni, mille Kontaveit võitis 11:9.

Schmiedlova võitis küll kohtumises rohkem punkte, kuid kaotas siiski mängu. Kontaveit on viimase aasta jooksul mänginud otsustava seti kiired lõppmängud edukalt ja võitnud kolmest kolm. Selles kohtumises tuli Eesti esireketil otsustavas setis päästa ka vastase matshpall.

See võit viis Kontaveiti kvalifikatsiooni teise ringi, 3a2 parema hulka, kus ta kohtub ukrainlanna Kateryna Kozlovaga (WTA 94).

Teises ringis kohtus Ivanov venelase Alexander Igoshiniga (ATP 645). Mehed olid omavahel mänginud ka möödunud aastal, kui kolmes setis võitis Ivanov. Nüüd paraku tuli aga tunnistada vastase paremust, samuti kolmes setis. Igoshin võitis pärast 3:6 kaotatud avasetti kaks järgmist tulemusega 6:4 ja kindlustas endale koha turniiri veerandfinaalis.

Paarismängus jõudis Ivonov aga argentiinlane Matias Zukasega finaali. Kahjuks aga võita ei õnnestunud ja tiitel läks ülinapilt, tulemusega 6:3, 2:6, 10:8, venelastele Evgeny Karlovskiyle ja Denis Matsukevitchile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles