Venemaa kaotas dopingu tõttu olümpiamedali, Pahapill tõusis esikümnesse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Pogorelov Pekingi olümpial.
Aleksandr Pogorelov Pekingi olümpial. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee andis Rio olümpia ajal teada, et 2008. aasta Pekingi olümpiamängude dopinguproovide järeltestimises on vahele jäänud kolm Venemaa kergejõustiklast. Kümnevõistleja Aleksandr Pogorelovi patustamine tähendab aga seda, et Mikk Pahapill tõuseb Pekingi OMi kümnevõistluse lõpp-protokollis esikümnesse.

Pogorelov lõpetas Pekingis võistluse 4. koha ja 8328 punktiga, venelane jäi nüüd aga vahele turinabooli kasutamisega. Toona sai kuldmedali kaela ameeriklane Bryan Clay (8791 punkti), teiseks tuli valgevenelane Andrei Krautšanka (8551 punkti) ja kolmandaks kuubalane Leonel Suarez (8527 punkti).

8178 silma kogunud Pahapill kerkis nüüd 10. kohale ning 8118 punkti kokku saanud Andres Raja 12.

Lisaks jäi dopinguga vahele jooksja Anastassia Kapatšinskaja, kes põrus anaboolsete steroidide kasutamisega. Kapatšinskaja kuulus venelaste 4x400 m teatejooksu võistkonda ja seega jäävad venelased ilma toona võidetud hõbemedalist.

Kolmanda venelasena põrus dopingukontrollis kuulitõukaja Ivan Juškov, kes lõpetas Pekingis võistluse kümnendana. Juškovi dopinguproovist leiti stanazolooli, oksandrolooni ja turinabooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles