Sulgpalliturniiri olümpiavõit läks Hiinasse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chen Long.
Chen Long. Foto: SCANPIX

RIO OMi sulgpalliturniiri viimases mängus võitis meeste üksimängus kulla Chen Long Hiinast. 

Valitsev maailmameister alistas finaalis 21-18, 21-18 esimese asetusega Lee Chong Wei Malaisiast. Lee Chong Weile oli see valusaks kaotuseks, sest kaotas ta järjest juba oma kolmandas olümpia finaalis. Pekingis ja Londonis oli parem Chen Longi kaasmaalane sulgpalli pikaaegne valitseja Lin Dan. Just Lin Dani suutis poolfinaalis selle olümpiaturniiri ühes põnevaimas mängus Lee Chong Wei lõpuks alistada 15-21, 21-11, 22-20, kuid finaalis malaisialane Chen Longi tugevate rünnakute vastu ei saanud.

Pronksmedali mängus valmistas üllatuse Taani noor tõusev täht 22-aastane Viktor Axelsen, kes võitis Lin Dani 15-21, 21-10, 21-17.

Ka meeste paarismängus läks kuld Hiina sportlastele, teistel olümpiamängudel järjest tuli paarismängu olümpiavõitjaks Fu Haifeng, kelle paariliseks oli seekord Zhang Nan. Finaalis jäi neile alla Malaisia paar V Shem Goh ja Wee Kiong Tan. Meeste paarismängu pronks tuli Euroopasse, kui poodiumile suutsid tõusta maailma edetabelis 22. kohal asuvad inglased Marcus Ellis ja Chris Langridge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles