Fotod: USA pani Serbia kindlalt paika ja krooniti taas olümpiavõitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA meeste korvpallikoondis tuli kolmandat korda järjest olümpiavõitjaks, kui Rio olümpiamängude finaalis alistati Serbia 96:66. Pärast rabedat avaveerandit pani USA teise käigu sisse ja poolaeg võideti juba 52:29, hiljem läks vahe korraks isegi üle 40 punkti. Alagrupiturniiril oli Serbia lähedal, et USA vastu lisaajale minna, aga täna pani USA Serbia rünnakud korralikult lukku.

USA parim oli Kevin Durant, kes viskas oma 30 punktist 24 esimesel poolajal. Olümpiaturniiril oma parima mängu teinud DeMarcus Cousins võttis lisaks 13 punktile maha 15 lauapalli ning Klay Thompsoni arvele jäi 12 silma. Serbiale tõi Nemanja Nedovic 12 punkti.

Mängu eel:

USA ning Serbia on vanad rivaalid, kui see puudutab ameeriklasi ning nende viimase sammu astumist, et võita midagi suurt. Kui 2014. aasta FIBA maailmakarikaturniiri finaalis olid ameeriklased serblastest koguni 129:92 üle, siis viimati Rios A-alagrupis kohtudes saadi kirja vaid kolmepunktiline 94:91 võit.

Poolfinaalis suutis USA edestada skooriga 82:76 Hispaaniat, kellega mindi vastamisi Londoni olümpiamängude finaalis. Serbia kohtus aga nelja parema meeskonna seas Austraaliaga, kellest viimane põles täielikult läbi ning nii sammusid 87:61 võidu toel finaali serblased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles