Kõige kallim kuld!

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar demonstreerimas oma kuldset medalit pojale Davi Luccale.
Neymar demonstreerimas oma kuldset medalit pojale Davi Luccale. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Kodused Rio olümpiamängud on Brasiilia koondisele medalisaagilt läbi aegade kõige edukamad. Siiski on selge, et kohalikele elanikele on lõpuks tähtis vaid üks kuldmedal – kuld meeste jalgpallis. 

Viiekordsel maailmameistril Brasiilial oli enne praegust olümpiat jalgpalliturniiridel justkui needus peal ja kolm senist finaali olid alati lõppenud nende kaotusega. Rios läks aga teisiti. Kuni 23-aastaste jalgpalliturniir, kus meeskond võib olla tugevdatud ka kolme vanema mängijaga, tõi brasiillastele tagasi usu oma koondisesse ja suurimasse staari Neymari.

Brasiilia rahvas ei ole senini üle saanud kaks aastat tagasi kodusel MMil aset leidnud alandusest, kui poolfinaalis jäädi koguni 1:7 alla hilisemale maailmameistrile Saksamaale.

Nii tuli kodusel olümpiaturniiril vähemalt osa toonasest häbist maha pesta. Selleks oli koondisesse kaasatud ka riigi suurim staar Neymar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles