Naiste kõrgushüppefinaal oli 36 aasta nõrgim, alla jäädi isegi seitsmevõistlejatele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katarina Johnson-Thompson oli üks neist, kes sai seitsmevõistluse kõrgushüppes üle kõrgusest 1.98.
Katarina Johnson-Thompson oli üks neist, kes sai seitsmevõistluse kõrgushüppes üle kõrgusest 1.98. Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS

Ööl vastu tänast toimunud Rio olümpiamängude naiste kõrgushüppe finaalvõistlusel juhtus midagi harukordset - olümpiavõitjaks tulnud hispaanlanna Ruth Beitia tulemus 1.97 jäi sentimeetriga alla isegi parematele seitsmevõistlejatele.

Olümpiamängude kergejõustikuprogrammi alguses peetud seitsmevõistluses said nii britt Katarina Johnson-Thompson kui Belgia esindaja Nafissatou Thiam kirja 1.98.

«Päris» kõrgushüppes saadi olümpiakuld niivõrd nigela tulemusega viimati 1980. aastal Moskva, kui esikoha sai samuti 1.97-ga itaallanna Sara Simeoni.

37-aastasele Beitiale järgnesid Rios bulgaarlanna Mirela Demireva, horvaatlanna Blanka Vlasic ning ameeriklanna Chaunte Lowe, kes said kirja sama tulemuse, aga kasutasid selle ületamiseks rohkem katseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles