Eesti Jalgpalli Liidu sekkumine paljastas Klavani kohta levitatud alatu vale (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) ja Burnley poolkaitsja Steven Defour.
Ragnar Klavan (paremal) ja Burnley poolkaitsja Steven Defour. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Liverpool kaotas Inglismaa kõrgliigas eile 0:2 liiga uustulnukale Burnleyle. Liverpooli kaitseliin – ja paraku ka Klavan – ei tegutsenud mängus kõige kindlamalt ning seetõttu asusid kõikvõimalikud jalgpallieksperdid mõnuga nende kallal hambaid teritama. Kunagine Iirimaa koondise peatreener Brian Kerr võttis raadiojaamas Today FM eraldi luubi alla Klavani ja rääkis eestlase väidetava saamatuse «tõestuseks» vahva loo.

Aastatel 2009-11 Fääri saarte koondist juhendanud Kerr jutustas Klavani kohta järgmist: «Ta mängis Fääride vastu, kui mina olin Fääride peatreener. Mäletan, et uurisin tema kohta enne mänge ja leidsin, et ta on nõrgavõitu lüli. Ei osanud iial arvata, et see sell võiks kunagi hakata Premier League’is Liverpooli eest mängima. Lõime tema vastu kolm väravat ja meil oli meeskonnas hulk poolproffe. Paljud poisid töötasid kaluritena ja nii edasi. Aga nad olid piisavalt head, et Klavan üle mängida.»

Ilus jutt, kuid paraku oli tegemist lihtlabase valega. Et Kerri tsitaadid avaldati ka Iirimaa veebilehel Balls.ie, levisid need laiemalt ning täna avalikustas Balls.ie, et Eesti Jalgpalli Liidust oli neile saabunud Kerri ütluste kohta vastulause, kus palutakse valeväited ümber lükata.

Esiteks – Kerri juhendatud Fääri saared pole kunagi löönud Eestile kolme väravat. 2011. aastal peetud EM-valikmängus, kus Kerr saareriigi koondist juhendas, Eestit küll võideti, ent kahe väravaga (2:0). Ja mis veel tähtsam – Klavan ei teinudki tolles kohtumises kaasa, kuna pidi mängu kollaste kaartide tõttu vahele jätma. Seega muutub tühiseks ka Kerri väide, nagu oleksid kaluritest saarlased Klavani üle mänginud. Kerr ja Fääri saared olid küll Klavaniga vastamisi ka 2009. aastal Tallinnas, ent siis kaotati Kaimar Saagi ja Raio Piiroja hiliste väravate tulemusena 1:2.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles