Tartu Rulluisumaratoni võitis kiiruisutalent Marten Liiv

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv.
Marten Liiv. Foto: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton

Täna toimunud 10. Tartu rulluisumaratoni 42km pikkuse põhidistantsi võidu jättis Eestisse 19-aastane kiiruisutaja Marten Liiv, kes eilsel 6. Tartu rulluisusprindil oli parima eestlasena kolmas. Liivi lõppaeg oli 1:11.27. Teine oli täna Kaspar Kaljuvee (1:11.34) ja kolmas Viktoras Cesulis (LTU, 1:12.16).

Liiv kuulus ühte tiimi koos eilse Rulluisusprindi võitja juuniorite maailmameistri Sebastian Tigrerosega (VEN), kes täna lõpetas viiendana. «Plaan oli algusest peale, et kui läheb pundifiniši peale, siis mängime Tigrerosele, aga kuna saime Kaspariga eest ära, siis sain võidu koju jätta,» rääkis Liiv, kes koos Kaspar Kaljuveega tegi peagrupiga vahe sisse 3 kilomeetrit enne lõppu.

Lõpusirgel tegi Liiv konkurendiga lõpumeetritel kiirelt sotid selgeks ja sai üle finišijoone juba triumfeerides veereda.

Naistest kordas oma eelmise aasta võitu Marina Zujeva (1:12.25) Valgevenest. Ühtlasi oli see talle juba kolmas Tartu Rulluisumaratoni võit. Kusjuures Zueva oli veel 5 kilomeetrit enne lõppu kogu võistluse liider. Ta finišeeris lõpuks koos peagrupiga üldarvestuses 17. kohal.

«Sõit oli väga raske, püüdsin koos meestega püsida ja tempot hoiti väga kiirena,» rääkis Zujeva.

Naiste arvestuses oli teine Eesti parim kiiruisutaja Saskia Alusalu, kes lõpetas üldarvestuses 24. kohal ajaga 1:15.43. Kolmas oli Diana Kaareste ajaga 1:16.47.

Kokku läks täna starti 1089 rulluisutajat. Neist 618 kõige pikemale 42km distantsile, 302 poolmaratoni disantsile ja 169 rulluisutajat läks 10km sõidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles