Fosti ja Nurme: palvetamine, kokkukukkumine ja nauding maratonist

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängude meeste maraton. Roman Fosti.
Rio olümpiamängude meeste maraton. Roman Fosti. Foto: Tairo Lutter

RIO OLÜMPIA. Eesti maratonimeestest oli olümpiamaratonil kiirem Roman Fosti, kes sai kirja 2:19.26 ja 61. koha, Tiidrek Nurme lõpetas temast kaks kohta tagapool ajaga 2:20.01. Võitis Eliud Kipchoge (Keenia) 2:08.44ga. Kuigi Fosti kukkus pärast finišijoone ületamist staadioni piirdeaeda, jäi mehe meel sel hetkel siia ilma.

«Mootor on mul tegelikult maailma tippmeestega üsna sama, väsinud ma ei olegi praegu. Aga ütleme maakeeli, et rehvid on pooltühjad,» sõnas Fosti.

«Mul oli emotsioon enne jooksu nii kõrgel, et oli kerge alustada. Esimesed kümme kilomeetrit oli väga mõnus ja mõtlesin, et täna tulebki hea päev. Aga siis läks raskeks, 15 kuni 25 kilomeetri peal oli väga raske ja siis läks jälle kergeks. 30 kuni 35 oli taas üliraske, kuid siis kogusin ja motiveerisin ennast, see on ikkagi minu karjääri kõige suurem jooks, ja pidin endast kõik andma, et perele ja toetajatele närvikõdi pakkuda. Viimasel kilomeetril võitlesin aga krampidega ja seepärast jalad ka pärast alt läksid,» kommenteeris ta jooksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles