Raisma alistas klubide karikavõistluste finaalis Ivanovi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma
Kenneth Raisma Foto: Erik Prozes

Nädalavahetusel toimusid Kadrioru tenniseklubis esikohtklubide karikavõistluste finaalid. Karikavõitjateks said meestest USTA ja naistest FVTA.

Meeste finaali jõudsid USTA ja Saaremaa TK. Nende klubide esireketite kohtumine oli võistluste oodatuim mäng, sest vastamisi olid Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanov. Mäletatavasti jäi Kennethil Wimbledoni edu tõttu Eesti meistrivõistlustel üksikmängus osalemata. Kenneth Raisma oli esimeses setis peaaegu eksimatu ja võitis suurelt 6:1. Ka teises setis õnnestus tal Vladimir Ivanovi geim murda, kuid seejärel mäng tasakaalustus ja seti võitis Ivanov 6:4. Otsustavas setis näitasid mõlemad mehed head tennist ja tulises heitluses läks sett kiiresse lõppmängu. Selle võitis Raisma 7:6(5), kirjutas tennis.ee.

Teises üksikmängus võitis Anton Pavlov (USTA) Taavi Himmisti 7:6(4), 6:4 ja kolmandas Karl Kiur Saar (USTA) Priit Suluste 6:2, 6:3. Seisuga 3:0 võitis klubide karika USTA. Kolmanda koha võitis MK Tenniseklubi, kes alistas Rakvere Tenniseklubi 4:0.

Naiste finaalis olid vastamisi USTA ja FVTA esireketid Maria Lota Kaul ja Liina Suurvarik ehk omavahel kuu aega tagasi Eesti meistrivõistluste finaalis kohtunud naised. Tookord jäi peale Kaul. Mäng oli ülitasavägine, aga seekord õnnestus võita Suurvarikul 7:5, 6:3 ja viia FVTA 1:0 juhtima. Teises mängus alistas Sofia Tšeklistova suhteliselt kergelt Piret Ilvese 6:2, 6:3 ja viigistas seisu. Otsustavas paarismängus näitasid Suurvarik / Ilves, et nende Eesti meistritiitel polnud juhuslik. Nad võitsid mängu 6:4, 6:4 ja klubide karikavõitjaks sai FVTA. Kolmandana jätkab eliitliigas Pallas I, esiliigasse langes EKSM.

Samaaegselt finaalidega võitlesid esiliigade kaks paremat pääsu eest eliitliigasse. Nii naistel kui meestel olid väga pingelised mängud. Naiste I liiga finaalis olid vastamisi Pallas II (Tuule ja Teele Tani) ning Kadrioru TK I (Helina Lill, Piret Pichen). Pallas võitis mõlemad üksikmängud ja tagas järgmiseks aastaks koha eliitliigasse. Meeste I liiga finaalis kohtusid TC Avantage ja Pallas I. Lõppseisuga 3:2 õnnestus siingi eliitliigasse pääseda Pallase klubil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles