Tänaku konkurendid said tõsiseid vigastusi, kuid täiendav turvavarustus päästis nad halvimast

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Lefebvre - Gabin Moreau ralliauto pärast väljasõitu
Stephane Lefebvre - Gabin Moreau ralliauto pärast väljasõitu Foto: twitter

Saksamaa MM-rallil ehmatava avarii üle elanud Prantsusmaa ekipaaž Stephane Lefebvre - Gabin Moreau said küll vigastada, kuid on õnnelikud, sest avarii oleks võinud lõppeda märksa tõsisemate tagajärgedega.

Autospordi andmetel murdis Lefebvre roide ning vigastas ka kopsu. Moreau murdis aga parema sääreluu, parema käeluu, rangluu ning selgroolüli.

«Kui vaadata, milline auto pärast õnnetust välja nägi, võib öelda, et oleme päris õnnelikud. Turvavarustus tegi oma töö,» vahendab Autosport Moreau’ sõnu. Kuna Citroëni autol oli lisaks kohustuslikule turvavarustusele veel inseneride poolt täiendatud turvavarustus, siis vähendas see Moreau’ hinnangul vigastuste tõsidust veelgi.

Lefebvre sekundeerib oma kaardilugejat. «Ka mina arvan, et olime autos hästi kaitstud. Väliskeskkonda ei ole võimalik rallis kontrollida ning antud juhul maksime väljasõidu eest päris karmilt,»  rääkis rallisõitja.

Lefebvre’le on arstid öelnud, et ta pääseb Prantsusmaale selle nädala alguses. «Vajame aega, et taas jalule tõusta,» rääkis Lefebvre, et tõenäoliselt tuleb neil mõned rallid vahele jätta. «Luude paranemine võtab aega, kuid ma tahan nii kiiresti terveks saada,» ütles kaardilugeja Moreau. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles