Karjääri lõpetaval Boltil on pakkumisi nii IAAFilt kui Jamaica valitsuselt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Karjääri lõpusirgel oleva Jamaica sprinteri Usain Bolti tulevikuplaanid on veel teadmata, kuid enda meeskonda kutsuvad teda nii Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president kui ka Jamaica peaminister.

«Pakkumistest tal puudust ei ole. Kolm aastat tagasi hakkasime sellest rääkima ning jõudsime kokkuleppele, et ta aitab pärast karjääri lõpetamist spordiala arendada,» rääkis IAAFi president Sebastian Coe.

«Ma ei näe teda lihtsalt suursaadiku rollis, samuti ei taha ma teda tagant kiirustada. Kuid kui tuleb aeg, siis tahame väga, et ta oleks meiega seotud,» jätkas Coe. Ka Jamaica peaminister Andrew Holness sõnas, et Bolti jaoks on tal kabinet olemas.

«Tema kuulsus ja saavutused tuleb Jamaica heaks ära kasutada, sest see avab meie jaoks uksi. Usain võib olla minister. Vahet pole, mis minister,» rääkis Holness. Bolt ise võtab asja rahulikult. «Tahan kergejõustikuga seotud olla, kuid mitte treenerina. Räägin IAAFi presidendiga ning vaatan, mida ta saab minu heaks teha,» sõnas Bolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles