Kontaveit pääses New Havenis põhiringi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

USAs peetaval Connectic Openi tenniseturniiril alustas Eesti naiste esireket Anett Kontaveit (WTA 93.) kvalifikatsioonist, kus ta kaotas otsustava mängu, kuid pääses «õnneliku kaotajana» põhiringi.

665 900-dollarilise auhinnafondiga WTA turniiril oli Kontaveiti vastaseks kvalifikatsiooni avaringis slovakitar Anna Karolina Schmiedlova (WTA 57.).

Kontaveit kaotas avaseti geimigi võitmata. Teises setis aga sai taas enesekindlust ja võitis 6:3. Otsustavast setist kujunes tõeline põnevusheitlus. Tasavägises setis jõuti kiire lõppmänguni, mille Kontaveit võitis 11:9. See võit viis Kontaveiti kvalifikatsiooni teise ringi, 32 parema hulka, kus ta kohtus ukrainlanna Kateryna Kozlovaga (WTA 94.). Eestlanna alustas hästi, võites avaseti 6:2. Teises setis mäng võrdsustus ning taas jõuti kiiresse lõppmängu. Paraku jäi Kontaveit siin alla ja kaotas 6:7(2). Otsustavas setis oli mäng endiselt väga pingeline, kuid eestlanna suutis selle siiski enda kasuks kallutada ja võitis 6:4.

Nüüd järgnes Kontaveidil mäng pääsu eest põhiringi. Kvalifikatsiooniturniiri finaalis oli tema vastaseks sakslanna Annika Beck (WTA 44.). Naiste eelmised omavahelised kohtumised mängiti 2012. aastal ja need võitis siis sakslanna. Paraku ei olnud erandiks ka seekordne ja Beck võitis pingelise mängu otsustavas setis 6:2, 2:6, 6:4.

Siiski sai Kontaveit «õnneliku kaotajana» põhiringi ja kohtub nüüd hollandlanna Kiki Bertensiga (WTA 22.). Varem naised omavahel kohtunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles