Eesti parim naisrattur tõusis Belgias poodiumile

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Rist.
Liisi Rist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti naistest kõrgeimal tasemel võitev maanteerattur Liisi Rist (Keukens Redant Cycling Team) teenis Belgias toimunud Ledegemi ühepäevasõidul teise koha.

Ristil õnnestus 20 kilomeetrit enne finišit peagrupist põgeneda ja varem peagrupist põgenenud austerlanna Verena Eberhardt kätte saada. Duo tegi head koostööd ning peagrupp neid enam kätte ei saanudki. Lõpuheitluses jäi austerlanna napilt peale ning eestlannale tasuks seega teine koht.

«Olen väga üllatunud, et suutsin peagrupist põgeneda ja püüdmatuks jääda,» rääkis Rist pärast sõitu portaalile Rattauudised.ee. «Hetkel oli raske kolmenädalase tsükli lõpp ja võistluse eesmärgiks oli n-ö raske treening saada. Treener ütles juba nädala keskel, et nendelt sõitudelt ta tulemust nii väga ei ootagi. Aga olin õigel ajal õiges kohas ja täitsin ühe oma unistustest ja eesmärkidest. Belgia võidusõidud on küll madalama tasemega kui päris maailma tipptase, ent väga raske on siingi poodiumile jõuda,» lisas ta.

Teine võistlusel osalenud eestlanna, Daisi Rist, lõpetas peagrupis, kaotades võitjale 1.25.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles