Kas olümpialased mängisid Klavani Eesti parimaks meessportlaseks?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (paremal) on seni mõlemas Premier League'i kohtumises usaldanud Ragnar Klavani algkoosseisu.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp (paremal) on seni mõlemas Premier League'i kohtumises usaldanud Ragnar Klavani algkoosseisu. Foto: SCANPIX

Eestis kütab iga aasta lõpus palju kirgi parima sportlase valimine. Parima mees- ja naissportlase kategoorias riisuvad ikka koore individuaalalade tegijad, kes on jõudnud aasta jooksul tiitlivõistlustel poodiumile. Olümpia-aastal on loomulikult kõige kõvem valuuta olümpiamedal ja seda just meeste konkurentsis. Rios lõppenud suur spordipidu oli aga esimene suveolümpia pärast 1996. aasta Atlanta mänge, kus ükski Eesti meessportlane ei suutnud individuaalalal medalit võita.

Ainsate eestlastena tõusid Rios poodiumile paarisaerulise neljapaadi sõudjad, kes teadupärast parima meessportlase kategoorias võistelda ei saa. Neile on suure tõenäosusega garanteeritud parima võistkonna au.

Nüüd aga taas parima meessportlase austava nimetuse juurde. Eesti meeste parimad individuaalkohad Rios: Martin Kupper kettaheites 4., Gerd Kanter kettaheites 5., Heiki Nabi Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus 5., Rasmus Mägi 400 m tõkkejooksus 6. Seega ei ole olümpiamedalit kellelgi ette näidata.

Muudelt olümpiaalade tiitlivõistlustelt on Eesti meestel sel aastal koju toodud kolm pronksi: Gerd Kanter kergejõustiku EMilt, Mart Seim tõstmise EMilt ning Grigori Minaškin judo EMilt. Vaadates kõik medalid ja olümpiamängude tulemused üle, tuleb tõdeda, et keegi ei ole teinud midagi nii märkimisväärset, et just tema parimaks valida.

Seega tuleks pilt kindlasti laiemaks tõmmata. Eesti spordis kiputakse parimate valimisel tihtilugu pallimängijatest mööda vaatama, kuid tänavu tundub olevat just õige aeg oma pilk sinna pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles