Serbia mängul plaksutamise eest staadionilt välja ei visata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia jalgpallihuligaan
Serbia jalgpallihuligaan Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondist ootab 29. märtsil ees küllaltki omapärane EM-valikmäng – Tallinnas toimuval kohtumisel ei lubata staadionile vastasmeeskonna Serbia fänne.


Vastava otsuse tegi Euroopa Jalgpalli Liit UEFA. «Esialgu oli UEFA otsus küllaltki üldsõnaline, kuid täpsustasime asja üle ning nüüd otsustasime asjast ka avalikkust teavitada,» rääkis Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Serbia poolehoidjad ei tohi pileteid soetada ise ja seda ei tohi nende eest teha ka keegi teine. Mängupiletitele tehakse vastav märge.

«Kui keegi tahab Serbia meeskonna sümboolikas kohtumisele tulla, siis me ei tohi teda staadionile lubada. Lisaks on piletile trükitud vastav ingliskeelne tekst,» täpsustas Uiboleht. «Kuna Balkani taustaga inimesi elab igal pool üle Euroopa, siis ei saa me vahet teha kodakondsuse alusel.»  

«Asja tuleb võtta ikka terve mõistusega. Kui keegi plaksutab näitaks Serbia värava korral, siis tribüünilt inimest seetõttu ära ei viida,» lisas Uiboleht.

Samas on raske ennustada, kui palju fänne oleks koos Serbia koondisega Eestisse sõitnud ja kui palju seetõttu pileteid müümata jääb.

«Näiteks Bosnia ja Hertsegoviina toetajaid käis siin 2000, kuid Sloveenia omi ainult paarsada,» lisas Uiboleht. «UEFA selline otsus on tegelikult küllaltki haruldane ja Eesti koondist on seega ees ootamas kohtumine, kus tribüünidel viibivad vaid nende toetajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles