Austraalia koondise tähtmängija ei tundnud end pronksimängus korvpallurina

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülimalt pettunud Andrew Bogut langes vigade tõttu pingile juba esimesel poolajal.
Ülimalt pettunud Andrew Bogut langes vigade tõttu pingile juba esimesel poolajal. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel pidasid eile meeste korvpalliturniiril pronksmedali pärast pineva heitluse Hispaania ja Austraalia korvpallikoondised, kui napi 89:88 võidu said kirja hispaanlased. Seejuures tekitas kõneainet kohtumise viimane olukord, mis ka hiljem mängu saatuse otsustas. Nimelt olid austraallased 5,4 sekundit enne matši lõppu ühe punktiga juhtimas, kui Hispaania mängujuht Sergio Rodriguez korvi alla murdes kukkus ning kohtunike poolt teenitud kaks vabaviset realiseeris, pärast mida oligi mäng tehtud.

Muidugi polnud Austraalia mängijad vilemehe tõlgendusega nõus ning omalt poolt avaldas arvamust ka nende tsenter Andrew Bogut, kes langes pingile juba esimesel poolajal saadud viie vea tõttu. «Loomulikult oleme pettunud, enamiku mängust tundsime end olevat arvulises vähemuses,» sõnas ta. «Lisaks ei mänginud me minu arvates üldse korvpalli. Pigem teesklesid vastased neile tehtud vigu, mida on võimalik videokordustest järele vaadata. Pärast väikest puudutust sooritasid hispaanlased õhulende ning petsid seeläbi kohtunikke,» lisas ta.

Austraalia meeste korvpallikoondis pole olümpiamängudel kunagi medalit võitnud, kuigi seekord olid saavutusele väga lähedal. Alagrupis suudeti ka üllatavalt hästi mängida hilisema olümpiavõitja USAga, kaotades vaid kümne punktiga (88:98). Poolfinaalis Serbia vastu põleti aga läbi, kui jäädi viimastele alla koguni skooriga 61:87.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles