USA mõnuleb, ülejäänutel on aeg ennast kokku võtta

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant (vasakul) ja Carmelo Anthony aitasid USA korvpallikoondisel taas olümpiamängudel triumfeerida.
Kevin Durant (vasakul) ja Carmelo Anthony aitasid USA korvpallikoondisel taas olümpiamängudel triumfeerida. Foto: Reuters/ScanPix

Kolmandat korda järjest olümpiavõitjaks tulnud USA korvpallikoondis polnud mitme eelkäijaga võrreldes kuigi inspireeriva ja kauni mängupildiga, kuid kõigest hoolimata pole muul maailmal ameeriklastele endiselt midagi vastu panna. Praeguse USA koondise vaimne isa Jerry Colangelo esitas koguni üleskutse, et teised riigid võiksid ennast kokku võtta ja Ühendriikidele edaspidi rohkem vastupanu osutada.

Rio finaalis 96:66 Serbia alistanud Ameerika Ühendriikide võidumarsi lõppemiseks peab kokku langema hulk tingimusi. Ühelt poolt peaks koondisekutsest loobuma veel rohkem ameeriklasi ja lõpuks suurturniirile minev koosseis ei tohiks omavahel absoluutselt kokku sobida. Umbes nagu aastal 2004, kui Ateena olümpial saadi pronks. Pole ühtegi märki, et lähiajal uuesti samasse ämbrisse astutakse.

USA on ainuke, kes ei pea tuleviku pärast vähimatki muret tundma ja nüüd saavad staarid vabaks koguni kaks suve järjest, sest järgmine MM peetakse alles 2019. aastal.

Rios mängis USA võistkond üsna individuaalset korvpalli – pole ka ime, kui Chris Pauli ja LeBron Jamesi kohal polnud. Ka kaitse oli tihti väga auklik ja nii suutsid Austraalia, Serbia ja Prantsusmaa juba alagrupis ameeriklastele korralikult hambaid näidata. Pärast Riot peatreeneriameti Gregg Popovichile üle andev Mike Krzyzewski suutis kohamängudeks nupud siiski nii hästi paika seada, et Argentina, Hispaania ja Serbia hoiti keskmiselt 73 punkti peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles