Fotod: Anastassia Kovalenko kukkus karmilt ja murdis käeluu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Auto24ringil neljas Balti meistrivõistluste etapp ringrajasõidus, mis kahjuks lõppes Eesti parimale naisringrajasõitjale Anastassia Kovalenkole vigastusega.

«Otsus osaleda sellel etapil tuli viimasel hetkel, kuna see hooaeg olen keskendunud ainult Euroopa sarjadele ning treeninud ka vastava mootorrattaga, mis on palju lahjem tavalisest 600 kuubikulisest tsiklist. Vihur Motosport tiim pakkus mulle aga võistlusteks kompetentset Yamaha R6 ratast, millega näitasin Auto24ringil juba esimeses trennis väga head ringiaega ja otsustasin jahtida Superstock 600 B klassis kaksikvõitu,» kommenteeris Kovalenko.

«Kvalifikatsioonis sõitsin ainult kaks ringi, sest mu ringiaeg oli juba enda klassi parim ning otsustasin hoida vormi ja rehve kaheks järgnevaks võistlussõiduks. Kahjuks otsustasid korraldajad panna kõik klassid võistlussõitudeks kokku. See tähendas, et pidime startima koos 1000 kuubikuliste mootorratastega, mis on palju võimsamad. Sportklasse tavaliselt ei panda  niiviisi kokku ja käisin organisaatoritega suhtlemas, et selline otsus võib olla sõitjate jaoks ohtlik. Kahjuks ei tehtud minust välja ning ma otsustasin lihtsalt keskenduda oma sõidule. Stardis sain väga hästi minema ning kasutasin esimeses kurvis sisemist trajektoori, kui äkitselt kallutas mulle suur 1000 kuubikuline tsikkel lihtsalt otsa. Selle tagajärjel kukkusin maha ja lohisesin mööda maad, lootuses, et keegi minust üle ei sõidaks. Tõustes, sain kohe aru, et vasakul käel on midagi viga, kuna sõrmi oli raske liigutada. Praeguseks olen saanud arstidelt kinnituse, et vasakus käelabas on luumurd,» lisas Kovalenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles