Jalgpalli otsepilt: Nõmme Kalju alistas tippude lahingus Levadia

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. voorus kohtusid Postimehe vahendusel nähtud mängus FC Levadia ja Nõmme Kalju, matši võitis seisuga 2:1 Kalju. Kohtumise avas Levadia poolt Kevin Kauber, kes oli täpne 16. minutil. 40. minutil tõi Ats Purje tabloole viigivärava, avapoolaja lisaminutitel viis omakorda Kalju ette Artjom Dmitrijev. Seisuga 2:1 lõppeski nii avapoolaeg kui ka mäng.

Ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – Nõmme Kalju

Teisipäeval 23. augustil kell 18.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Esimest korda mindi sel hooajal vastamisi viiendas voorus ning aprillikuises kohtumises lepiti 1:1 viiki – Levadia poolt avas mängu algul skoori Siim Luts, kohe teise poolaja alguses vastas aga Kalju ääreründaja Damiano Quintieri. Teises omavahelises mängus jäi mai lõpus peale Levadia, kes võitis Hiiul tänu Anton Mirantšuki tabamusele 1:0.

Tegemist on ka ühega kahest kaotusest, mille Kalju on selle hooaja jooksul saanud, lisaks on Nõmme meeskond lubanud endale 23 mänguga lüüa vaid 11 väravat, mis on liiga parim näitaja. Samas ollakse löödud väravate arvestuses üsna selgelt maas nii Florast kui ka Infonetist, alla jäädakse ka Levadiale. Siiski on selleski vallas paranemismärke näha, sest pärast 0:0 viiki Pärnuga ja 1:1 viiki Paidega on Sillamäe alistatud 1:0, Narva Trans 2:0 ja viimati Tartu Tammeka laupäeval 3:0.

Levadia leevendas Floralt saadud 1:6 sauna järel šokki 2:1 võiduga Sillamäe üle, kuid leppis siis 0:0 viiki Infonetiga. Seejärel oldi võõrsil hädas Tartu Tammekaga, kuid võideti siiski 2:1. Seni viimases kohtumises saadi laupäeval 4:0 jagu tabeli viimasest meeskonnast Rakvere Tarvast, kuid lõplikult pöörati mäng enda kasuks alles viimasel veerandtunnil.

Liigatabelis on teisel kohal asuval Levadial kirjas 56 punkti, mis jätab nad Infonetist küll vaid kahe punkti kaugusele, ent liidritel on Levadiaga võrreldes mäng varuks. Neljandal tabelireal olev Kalju jääb omakorda Levadiast viie punkti kaugusele ja nende kahe vahele mahub veel Flora, kuid Kaljul on nii Levadiast kui ka Florast koguni kaks mängu vähem peetud.

Eelmisel hooajal kuulus kahes omavahelises kohtumises võit Kaljule ja ühes Levadiale, seejuures suutis Kalju võita mõlemad võõrsil peetud mängud. Neljas kohtumine lõppes väravateta viigiga. Läbi aegade on paremus kaldunud siiski Levadia poolele, kes on võitnud 34 senipeetud liigamängust 16, Kaljul on kirjas seitse võitu ja 11 korda on mäng lõppenud viigiliselt.

Niigi õhukese koosseisuga Levadiat ei saa kollaste kaartide tõttu aidata keskkaitsja Luc Landry Tabi Manga ja äärepoolkaitsja Pavel Marin. Kaljul sunnitud puudujaid pole.

Levadia peatreener Igor Prins: «Teisipäeval tuleb meil Kaljuga väga pingeline ja võitluslik mäng. Mõlemad meeskonnad tahavad sellel hooajal tiitlit võita ning omavahelistel mängudel on seetõttu väga suur kaal. Peame kaitses kindlalt tegutsema ning rünnakul omad võimalused ära kasutama. Eesmärgiks on koduväljakul võita. Ootame tribüünidele palju publikut ning loodame, et suur osa pealtvaatajatest teeb kohtumise eel vereloovutuse kaudu heateo.»

Levadia poolkaitsja Marek Kaljumäe: «Valmistume väga raskeks mänguks. Nõmme Kalju on tugev meeskond, kaitses tegutsevad nad väga hästi. Peame standardolukordades väga hoolikad olema. Peamine on kaitses taga null hoida, kindlasti tekivad meil rünnakul oma võimalused väravate löömiseks.»

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Tuleb raske mäng ja tegu on võrdsete meeskondadega. Väikesed detailid võivad saada otsustavaks ja seetõttu lähme mängule väga kontsentreeritult ja proovime oma kolm punkti kätte saada.»

Kalju keskkaitsja Maximiliano Ugge: «Väga oluline mäng hea meeskonna vastu. Levadia võitleb meistritiitli peale samamoodi nagu meie. Meie jaoks on oluline mängida igat mängu nagu see oleks finaalmäng. Me teame, et see ei saa olema lihtne, aga me teeme kõik, et need kolm punkti koju tuua. Peame näitama, et me oleme tugevamad kui Levadia ja kui me mängime oma taktikaga, peaks kõik hästi minema.»

Levadia ja Kalju kevadine esimene duell lõppes tulemusega 1:1. Fotol on Levadia poolkaitsja Ilja Antonov saatnud lendu viigivärava autori Damiano Quintieri. FOTO:
Levadia ja Kalju kevadine esimene duell lõppes tulemusega 1:1. Fotol on Levadia poolkaitsja Ilja Antonov saatnud lendu viigivärava autori Damiano Quintieri. FOTO: Foto: Tairo Lutter
Mai lõpus suutis Levadia aga Nõmme karu edukalt taltsutada ja tuli Hiiu staadionilt tagasi 1:0 võiduga. Pildil demonstreerib kirjeldatud protsessi võlu Levadia keskkaitsja Igor Morozov. FOTO: Sander Ilvest
Mai lõpus suutis Levadia aga Nõmme karu edukalt taltsutada ja tuli Hiiu staadionilt tagasi 1:0 võiduga. Pildil demonstreerib kirjeldatud protsessi võlu Levadia keskkaitsja Igor Morozov. FOTO: Sander Ilvest Foto: Raul Mee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles