Malachowski paneb Rio hõbemedali õilsal eesmärgil oksjonile

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piotr Malachowski poseerib Rio hõbemedaliga.
Piotr Malachowski poseerib Rio hõbemedaliga. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Kui tavaliselt müüvad sportlased olümpiamedaleid aastaid või isegi aastakümneid pärast karjääri lõppu, siis Poola kettaheitja Piotr Malachowski paneb oksjonile vaid poolteist nädalat tagasi Rios võidetud hõbeda.

Autasu müügist saadavat raha pole vaja Malachowskil endal, vaid vägilane soovib aidata kolme-aastast Poola poissi Olek Symanskit, kes vajab silmakasvaja tõttu hädasti ravi. Raviks on vaja koguda üle 110 000 euro.

«Olümpiamedali võitmine on sportlase jaoks elu ühe suurema unistuse täitumine. Kuld on kõige väärtuslikum ja tegin selle saavutamiseks kõik endast oleneva. Kahjuks mul see ei õnnestunud, aga saatus andis mulle võimaluse hõbemedali väärtust suurendada. Oleki ainus võimalus on ravi, mida tehakse ainult New Yorgis. Kui te aitate mind ja teda, saab hõbe kullast väärtuslikumaks,» kirjutas Malachowski Facebookis.

33-aastasele Malachowskile oli see karjääri teine olümpiahõbe, esimese võitis ta kaheksa aastat tagasi Pekingis. Rios edestas teda sakslane Cristoph Harting, kolmandaks tuli Hartingu kaasmaalane Daniel Jasinski. Eestlased Martin Kupper ja Gerd Kanter saavutasid vastavalt neljanda ja viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles