Eesti on Põhjamaade parim ja Euroopa 11. kergejõustikuriik (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper sai Rio olümpiamängude kettaheitevõistlustelt neljanda, Gerd Kanter viienda koha.
Martin Kupper sai Rio olümpiamängude kettaheitevõistlustelt neljanda, Gerd Kanter viienda koha. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustikustatistik Erlend Teemägi kirjutab Eesti kergejõustikuliidu kodulehel, et Eesti on maailma 27. ja Euroopa 11. kergejõustikuriik, parim Põhjamaade ja Balti regioonis.

Kergejõustiku rahvusvahelised  teatmikud ja annuaalid põlistavad juba aastakümneid koos tulemustega (iga ala kaheksa esimest) riikide paremusrida mitte ainult medalite, vaid ka punktikohtade järgi. Võime rõõmustuda – neli tulemust RIO 2016 kolme kergejõustikuala esikuuikus (Martin Kupperi  neljas ja Gerd Kanteri viies ning Rasmus Mägi ja Ksenija Balta kuues koht) on taganud 15 punktiga Eestile väärt positsiooni olümpiaalal nr 1: maailma mastaabis Jaapani ja Kuuba järel 27. ning Euroopas Itaalia ees 11. koht, vahendab EOK koduleht.

Põhjamaadest asub Taani 7 punktiga, mille tagas Sara Peterseni hõbemedal naiste 400 m tõkkejooksus, riikidest 45. real. Teised kergejõustikukoondised Põhjamaade ja Balti regioonist on pälvinud ühe või kahe tulemusega koha riikide kuuendas-seitsmendas kümnes.

Läti (Laura Ikauniece-Admidina seitsmevõistluse neljas) ja Rootsi  (üks kuues, üks seitsmes tulemus) jagavad 5 punktiga Šveitsi, Küprose ja nelja Aafrika riigiga 51.–58. kohta. 4 punkti on  vaadeldavas tabelis põlistel kergejõustikuriikidel Soomel (Antti Ruuskanen odaviskes kuues) ja Norral (kahel alal seitsmes tulemus) – need põlised kergejõustikuriigid jagavad omakorda positsiooni (59.–63. kohta) Moldova, Iisraeli ja Tansaaniaga... Leedu ja Islandi atleedid seekord ühelgi kergejõustikualal esikaheksasse ei jõudnud.

Kõige tulemuslikumad kergejõustikuriigid punktitabeli põhjal olid: 1. USA 310, 2. Keenia 131; 3. Jamaika 106, 4. Suurbritannia 93, 5. Hiina 81 ja  6. Saksamaa 73 punktiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles