Infoneti seeria lõpetanud Flora jätkas vägevat võidumarssi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. voorus jätkas võiduteekonda tiitlikaitsja FC Flora, kes on uue peatreeneri Argo Arbeiteri käe all tunnistanud kaheksas liigakohtumises vaid võite. Tabelijuht Infonet alistati koduväljakul 3:0 ja nii püsitakse jätkuvalt tiitlikonkurentsis.

Avapoolajal oli aktiivsem Flora, kelle ridades paistis eriti silma poolkaitsja Zakaria Beglarišvili. Samuti oli Infoneti kogenud keskkaitsja Andrei Kalimullin mitut puhku hädas Flora kiire ründaja Rauno Sappineniga. Skoor avati 32. minutil, kui Infoneti kaitsjad ei suutnud florakate nurgalööki väravast viie meetri kaugusel puhtaks lüüa ning Markus Jürgenson saatis palli väravasse.

Sappinen kollitas veel mitu korda Infoneti kaitsjaid ja korra veeres pall tema söödust ka tühja värava eest läbi, ent 1:0 püsis poolajavileni. Kolmveerandtunni lõpus koputas Infoneti kaitsja Aleksandr Volodin küünarnukiga kuklasse Jürgensonile ja nägi kollast kaarti, mis jätab ta järgmisest kohtumisest oma endise tööandja Sillamäega kõrvale.

Teiseks poolajaks tõi Infoneti peatreener Aleksandr Puštov vastase ründajate kiirusega hakkamasaamise eesmärgil Kalimullini asemel väljakule Aleksandr Kulinitši, lisaks sekkus poolkaitsja Pavel Dõmovi asemel ründaja Vladimir Voskoboinikov. Infonet alustaski teist poolaega aktiivselt, kui Flora kaitsja lasid pika soolo teha Sergei Mošnikovil, kelle löögi tõrjus Mait Toom allnurgast.

Ka Flora sai uuesti hoo üles ning teistkordselt ses mängus veeres pall Infoneti värava eest kedagi puutumata läbi. Hetk hiljem mängis end kenasti löögile Sappinen, kuid tabas oma meest Rauno Allikut. Ehkki ka Infonet pääses mitu korda Toomi väravat ohustama, oli tabamus lähemal taas teises väljakuotsas, kus Igonen tõrjus Sakari Tukiaineni madala lähilöögi. Igoneni kiusasid karistuslöögist Dmitri Kruglov ja taas kauglöögist Mošnikov, ent Flora puurilukk oli ülesannete kõrgusel.

Flora elu läks kergemaks 66. minutil, kui Volodin sõitis keskväljal sisse Sakari Tukiainenile ja nägi teist korda enda silme ees kollast kaarti. Kümnekesi mängu jätkanud Infonet nihutas kaitsesse Draman Haminu, kelle mõni minut hiljem Tukiaineni asemel mängu tulnud Maksim Gussev kohe äärel üks-ühele ette võttis, kuid MM-kogemusega mees jäi napilt peale.

73. minutil sai Flora siiski oma tahtmise, kui Kams tsenderdas tagumisse posti ja Gussevi löögi peatas Igonen imelise jalatõrjega. Värava ette põrkunud pallil oli aga esimesena jaol Sappinen ja lõi kindlalt 2:0.

Mõistetavatel põhjustel püsis mäng lõpuni enamuses mänginud Flora kontrolli all, korra tõrjus Igonen alumisest väravanurgast vahetusmehe Herol Riibergi kavala kauglöögi. Floral oli veel mitu šanssi edu kasvatada, ent kas eksiti ise löögiga või hiilgas taas Igonen. Punkti pani 89. minutil Riiberg, kelle Alliku värava ette täielikku üksindusse mängis. 3:0 võit tähendas ühtlasi, et Flora pole Arbeiteri käe all võitnud kordagi väiksema kui kolmeväravalise vahega!

Liigatabelis on esinelik nüüd veel tihedamalt koos kui enne – Infonet säilitas 58 punktiga liidrikoha ja Levadia on 56 punkti peal, kuid Floral on kolmandana 55 punkti ja Kaljul neljandana 54 punkti. Samas on Infonetil Levadiast-Florast üks mängu ja Kaljul kaks mängu vähem peetud. Juba nädalavahetusel kohtuvad Flora ja Kalju, Levadia sõidab külla Narva Transile ja Infonet Sillamäe Kalevile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles