Argo Arbeiter: määravaks sai vastaste punane kaart

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora - FC Infonet 3:0. Kohtunik Kristo Tohver näitab punast kaarti Infoneti kaitsjale Aleksandr Volodinile.
FC Flora - FC Infonet 3:0. Kohtunik Kristo Tohver näitab punast kaarti Infoneti kaitsjale Aleksandr Volodinile. Foto: Mihkel Maripuu

FC Flora peatreener Argo Arbeiter lausus pärast 3:0 võitu tabelijuhi Infoneti vastu, et meeskonna mängus on parandamisruumi, kuid ta ei nurise hetkeolukorra üle sugugi.

«Määravaks sai punane kaart. Pärast seda oli kõik selge, aga enne oli Infonet väga hea. Eks me olime paremad, aga tulemus ei peegelda mängupilti,» arvas Arbeiter, viidates 66. minutil, kui Infoneti kaitsja Aleksandr Volodin nägi teist kollast kaarti ja eemaldati. Viimase paarikümne minutiga lõi Flora oma kolmest väravast kaks. «Isegi natuke üllatav oli see, kui hästi nad mängisid. Respekt!»

Numbriliselt kindlast võidust hoolimata näeb Arbeiter Flora mängus endiselt küllaga parandamisväärilist. «Kõik ei ole veel nii, nagu ma tahan. Tahaks nii, et vastane ei mängigi üldse palliga. Aga eks meil läheb sellega aega, loodetavasti kunagi jõuame sinna.»

Arbeiteri käe all on Flora saanud kaheksast liigamängust kaheksa võitu, alati on vastasest üle oldud vähemalt kolme väravaga. »Ega ei kurda! Aga kui ei oleks neid vendasid riietusruumis, ega siis ei oleks siin. Kvaliteeti on! Oli vaja mõningaid asju korrigeerida ja kõik toimib. Mitte nii hästi, nagu tahaksin, aga toimib. Läheb põnevaks, teil on ka hea kirjutada. Intriigi on,» lausus Arbeiter heatujuliselt.

Juba laupäeval kohtub Flora võõrsil Nõmme Kaljuga ja siht on tiitlikaitsjatel selge. «Sama – võita! Muud midagi,» sõnas Arbeiter, kes ootab sarnaselt tänasele ka nädalavahetuseks vihmasadu, mis peaks Flora kiiret mängu soosima. «Absoluutselt. Saaksime kiiremini söötu lükata. Praegu on kõik meid soosinud, täna tuli ka vihma. Nagu tellitult,» kiitis Arbeiter.

Puštov: kõik on jätkuvalt meie enda kätes

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov tõdes samuti, et võrdsete meeskondade mängus kaldus paremus Florale pärast Volodini eemaldamist. «Arvan ka, et punane kaart otsustas mängu saatuse. Avapoolaeg oli võrdne, värava kinkisime Florale ise, kui ei suutnud nurgalöögi järel palli puhtaks lüüa. Oli võrdsete meeskondade võrdne lahing. Teisel poolajal võttis Flora pärast punast kaarti kontrolli enda kätte,» arutles ta.

«Avapoolajal tegime kõrget pressingut, mis väsitas mehi, lisaks sai keskkaitsja Andrei Kalimullin vigastada ja pidime tegema vahetuse, sest ta ei saanud jätkata. Samuti tõime sisse teise ründaja (Vladimir Voskoboinikovi – toim), et rünnakul rohkem võimalusi tekiks. Aga tuleb tänane kaotus vastu võtta ja järgmisele kohtumisele mõtlema hakata. Mänge on veel palju ees ja kohtume korra ka Floraga. Kõik on meie enda käes, teeme tööd edasi,» sõnas Puštov.

Infoneti jaoks lõpetas lüüasaamine nelja kuu pikkuse kaotuseta seeria, kuid Puštov ei usu, et see võiks kuidagi meeskonda mõjutada. «Ütleme nii, et mängijate mõtetes ja jutuajamistes ei paistnud see nelja kuu pikkune seeria mitte kuidagi välja. See on teema statistikutele ja ajakirjanikele,» muigas Puštov. «Normaalne meeskond oskab nii võita kui ka kaotada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles