Meistrite liiga: Roma jäi üheksakesi, Legia lõpetas needuse, Celtic pääses napilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas selgusid veel viis klubi, kes mängivad tänavu alagrupiturniiril. Oodatuimas vastasseisus võttis AS Roma endalt ise võimaluse Portole vastu saada, jäädes üheksakesi ja kaotades lõpuks kindlalt 0:3. Varssavi Legia tegi viimaks lõpu Poola klubisid saatnud needusele ning Glasgow Celtic pääses napilt piinlikust väljakukkumisest.

AS Roma – Porto 0:3 (kokkuvõttes 1:4)

Väravad: 7. Monteiro, 73. Layun, 75. Corona

Eemaldamised: 39. de Rossi, 50. Emerson (mõlemad Roma)

Korduskohtumise koduväljakul pidanud Roma elu läks avamängu 1:1 viigi järel keerulisemaks juba 7. minutil, kui Felipe Monteiro viis karistuslöögi järel peaga külalised juhtima. Veel raskemaks tehti olukord enda jaoks 39. minutil, kui vastasele korgid ees sisse sõitnud Daniele de Rossi nägi punast kaarti.

Teisest poolajast oli kulunud kõigest viis minutit, kui samasuguse vea eest karistati eemaldamisega ka Emersoni, kes oli seejuures platsile tulnud alles 42. minutil. Ehkki Portole piisanuks ka 1:0 võidust, kindlustati edasipääs lõplikult veerand tundi enne mängu lõppu, kui esmalt kasutas Miguel Layun ära Roma väravavahi Wojciech Szczesny seiklused keskväljakul ning kohe seejärel pani mängule punkti Jesus Corona.

Varssavi Legia – Dundalk 1:1 (3:1)

Väravad: 90.+2. Kucharczyk – 19. Benson

Eemaldamine: 67. Hlousek

Legia loovutas kahe aasta eest võimaluse alagrupiturniirile jõuda eriti totral moel, kui kolmandas kvalifikatsiooniringis alistati Glasgow Celtic võõrsil 2:1 ja kodus 2:0, mis pidanuks tagama 4:1 edasipääsu otsustavasse eelringi. Siis selgus aga, et kordusmängu viimastel minutitel saadeti platsile kaitsja Bartosz Bereszynski, kes pidanuks kandma mängukeeldu. Nii moondus 2:0 võit hoopis 0:3 tehniliseks kaotuseks ja väljalangemiseks.

Nüüd tegi Legia lõpuks vigade paranduse, ehkki Iiri klubi Dundalk näitas Poola meistrile kõvasti hambaid. Avamäng kaotati kodus 0:2, ent võõrsil asuti kiirelt juhtima ja jahiti lõpuminutiteni väravat, mis oleks üldseisu viigistanud. Seejuures mängis Legia alates 67. minutist Adam Hlouseki eemaldamise tõttu kümnekesi.

Lisaminutitel suutis Legia siiski lüüa värava, mis kustutas lõplikult Dundalki lootused. Tegu on seejuures esimese korraga pärast 20-aastast pausi, mil Poola klubi Euroopa tugevaima klubisarja alagrupiturniiril mängib – pärast 1996. aastat ja Lodzi Widzewi esitust pole seda suudetud. Teiste seas aitas «Widzewi needuse» nime pälvinud rivi pikendada Tallinna Levadia, kui alistas 2009. aastal kahe mängu kokkuvõttes 2:1 Krakowi Wisla.

Lõpuks ometi! Väravalööja Michal Kucharczyk ja abitreener Aleksandar Vukovic tähistavad Legia edasipääsu. FOTO: Scanpix
Lõpuks ometi! Väravalööja Michal Kucharczyk ja abitreener Aleksandar Vukovic tähistavad Legia edasipääsu. FOTO: Scanpix Foto: Foto Olimpik/Foto Olimpik/Sipa USA

Be’er Sheva Hapoel – Glasgow Celtic 2:0 (4:5)

Väravad: 21. Sahar, 48. Hoban

Aastase vahe järel mängib taas alagrupiturniiril ka Celtic, kes oskas avamängu 5:2 edu aga võõrsil peaaegu käest anda. Juba 15. minutil oli Mahran Radil võimalus Hapoel ette viia, kuid ta eksis penaltil. Kuus minutit hiljem avas siiski skoori Ben Sahar ja kohe teise poolaja alguses lõi Ovidiu Hoban 2:0, edasipääsuks piisava kolmanda väravani ei õnnestunud Iisraeli klubil aga enam jõuda.

AS Monaco – Villarreal 1:0 (3:1)

Värav: 90.+1. Fabinho

Monaco oli võõrsil alistanud Villarreali 2:1 ja võis end seetõttu kordusmängu eel üsna turvaliselt tunda, sest külalised vajasid vähemalt kahte tabamust. Väravani jõudis lõpuks aga Monaco ise, kui kohtumise lisaminutil realiseeris penalti Fabinho.

Plzeni Viktoria – Ludogorets 2:2 (2:4)

Väravad: 7. Duris, 64. Mateju – 17. Vura, 90.+5. Keseru

Üle-eelmisel hooajal esmakordselt Meistrite liiga põhiturniirile pääsemisega ajalugu teinud Ludogorets kordas saavutust taas. Kordusmängus jäädi küll kahel korral kaotusseisu, ent mõlemal juhul oli bulgaarlastel vastus olemas ja lõplikult pani kohtumisele viiendal lisaminutil punkti Claudiu Keseru.

Kolmapäeva õhtul selguvad viimased viis edasipääsejat, kui vastamisi on APOEL ja Copenhagen (avamängu tulemus 0:1), Mönchengladbachi Borussia ja Berni Young Boys (3:1), FK Rostov ja Amsterdami Ajax (1:1), Manchester City ja Bukaresti Steaua (5:0) ning Salzburgi Red Bull ja Zagrebi Dinamo (1:1). Alagrupiturniiri loos toimub neljapäeval.

Glasgow Celtic pääses Iisraeli klubi käest üle noatera. FOTO: Scanpix
Glasgow Celtic pääses Iisraeli klubi käest üle noatera. FOTO: Scanpix Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles