Türkmenistani president Rios medalita jäämisest: meie sportlased reetsid kodumaa (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurbanguly Berdymukhamedovi sõnul peavad Türkmenistani sportlased piltlikult kivist vee välja pigistama.
Gurbanguly Berdymukhamedovi sõnul peavad Türkmenistani sportlased piltlikult kivist vee välja pigistama. Foto: SCANPIX

Türkmenistani president Gurbanguly Berdymukhamedov kritiseeris pärast Rio olümpiat seal osalenud oma riigi sportlasi, kuna viimased ei suutnud võita Brasiilias ühtegi medalit.

«Pettumustvalmistav on meie sportlaste nõrk esinemine olümpiamängudel, kelle jaoks nähti palju vaeva, kuid nad ei suutnud oma usaldust riigi ees välja teenida,» sõnas Berdymukhamedov kurjalt Türkmenistani spordijuhile Kaakbay Seiidovile kohalikus televisioonis.    

Türkmenistan, kus elab ligi viis miljonit inimest, pole kunagi võitnud olümpialt medalit, kuid tulihingelise spordihuvilisena tuntud Berdymukhamedovi jaoks peab olukord muutuma. Seejuures hoiatas riigipea Seiidovit, kes jääb ebaedu jätkumisel oma tööst ilma.

Türkmenistani olümpiakoondis koosnes üheksast sportlasest, kes võistlesid viiel alal. Viimase naaberriigid Kasahstan ja Usbekistan nautisid nende jaoks läbi aegade parimaid suveolümpiamänge, võites vastavalt 17 ja 13 medalit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles