Jaanson: Noolel puudub arusaam meeskonnatöö potentsiaalist (5)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: Urmas Luik

Eesti spordiüldsuses tekitab palju furoori olümpiavõitja Erki Noole arvamus, mille kohaselt on spordis läbilöömiseks vaja olla nahaalne ning mingis mõttes ka ülbe. Olümpiamängudelt kaks hõbemedalit võitnud sõudja Jüri Jaansoni sõnul on Nool teise ajastu mees, ega mõista meeskonnatöö potentsiaali.

«Erkit ma oma kogemuse pinnalt mõistan. Ajastu oli selline. Paraku puudub tal meeskonnatöö kogemus ja arusaam selle potentsiaalist,» kirjutas Jaanson sotsiaalmeedias. «Mängu tuleb juhtimise kunst. Sportlasel on valikud eduks seda suuremad, mida avatum ja arenenum on ühiskond. Ta peab endale selgeks tegema, mis natuurilt talle sobib ja selle pinnalt otsustama, kas ja millal juhtida end ise või lasta end juhtida. Viimane neist eeldab meeskonnatööd ja usaldust selle liikmete suhtes. Usaldus ja hea koostöö toovad enesekindluse ja edu võimalus suurem. Isiklik eneseületusvõime lisab siia boonuse.»

Nool oli varem Vikerraadio vahendusel avaldanud arvamust, et need, kes vanuritele bussis istet pakuvad spordis läbi ei löö. «Tegelikult ma ikkagi tahaks, et Eesti sportlased tulevad ja ütlevad, et mina lähengi ja võidan kõik ära. Kägistan metallhamba ära või murran kaela puruks või teen kõik selleks, et oleksin teistest oluliselt parem. Ega see, kes tahab kõikidele uksi avada ja vanuritele bussis istet anda – päris sellise mentaliteediga kahjuks spordis läbi ei löö,» ütles 2000. aasta olümpiavõitja.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles