Isinbajeva: CASi otsus on ebaõiglane ja julm

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva üritab võidelda Vene spordi eest, kus jaksab.
Jelena Isinbajeva üritab võidelda Vene spordi eest, kus jaksab. Foto: SCANPIX

Eile teatas Rahvusvaheline Spordiarbitraažikohus (CAS), et Venemaa paraolümpiakoondis jääb Rio paraolümpiamängudelt eemale. Hiljuti teivashüppajana sportlaskarjääri lõpetanud ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee sportlaskomisjoni liikmeks valitud venelanna Jelena Isinbajeva nimetas antud otsust halastamatuks ja õelaks.

«See on ebaaus ja ülekohtune, halastamatu ning õel,» sõnas Isinbajeva alustuseks. «Me lootsime, et suurem osa koondisest saab loa, kuid nüüd näete ise, mis juhtus. Nad tegid kohutava otsuse,» oli 34-aastane venelanna pettunud.   

Vene sportlased, kes lendasid eile Rio olümpiamängudelt Moskvasse, toetasid paraolümpialasi moraalselt. «Me istume lennukis ja ülejäänud atleedid ei tea veel, mis on juhtunud. Me üritame neid kõiki toetada. Nii mina isiklikult kui ka kõik teised - mõistame nende valu ja pettumust, mida nad tundma peavad. Me oleme kõik koos teiega,» kinnitas Isinbajeva Vene paraolümpialaste suunas.

Rio paraolümpiamängud algavad 7. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles