Suvebiatloni MM: vahekontroll ja jaht maailmameistritiitlitele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvebiatlon. Pilt on illustratiivne.
Suvebiatlon. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suvebiatloni MM saab alguse juba 25. augustil kell 20.00, mil Tehvandi staadionil peetakse MM-i vääriline avatseremoonia. Võistlused saavad aga alguse 26. augustil kell 10.00 ja kestavad pühapäeva 28. augustini. Meie enda laskesuusatippude kõrval on Otepääle tulemas ka mitmeid tuntud nimesid välismaalt, kelle seas soomlanna Kaisa Mäkäräinen, Timofej Lapšin Venemaalt, samuti on väga tugeva koondisega väljas Ukraina. Eksootilisematest riikidest näeb Otepääl näiteks Brasiilia laskesuusatajaid.

Koondise lasketreener Indrek Tobrelutsu sõnul on Eesti koondise jaoks kahtlemata tegu olulise võistlusega mitmel põhjusel. «Sportlased on terve suve tööd teinud, et valmistada end ette talviseks hooajaks. Suvebiatloni MM on heaks võimaluseks vaadata ja analüüsida, kuidas suvised treeningud mõjunud on,» selgitas Tobreluts ja lisas: «Samas aga ei ole MM kindlasti ainult suvise ettevalmistuse kontrolliks, välja jagatakse siiski maailmameistritiitlid.»

Kuigi otseselt eraldi ettevalmistust suviseks MM-iks sportlased ei tee, on meie koondis koduväljaku võistluse eelselt siiski tulemusele orienteeritud. Koondislane Rene Zahkna (21) on seadnud endale eesmärgiks näha kõrget laskmistabavust. «Soovin näha lasketabavust, mis on minimaalselt 90%, sellest madalam tabavusprotsent mind ei rahulda,» rääkis ta. Arvestades noorust, on sportlane seadnud endale ka realistliku kohalise lootuse. «Tahaksin näha enda nime TOP15 seas,» sõnas esimest aastat täiskasvanute seas sõitev Zahkna.

Suvebiatloni MM on laskesuusatajatele hooaega lõpetavaks võistluseks, uus võistlushooaeg algab novembrikuus, kui sõidetakse esimene maailmakarikaetapp.

EESTI KOONDIS MM-il

Täiskasvanud

Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Kalev Ermits, Jan Treier, Martin Remmelg, Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Grete Gaim ja Kristel Viigipuu.

Juuniorid

Tarvi Sikk, Robert Heldna, Kristo Siimer, Mart Všivstev, Kristo Tuvi, Marten Aolaid, Susan Külm, Regina Oja, Meril Beilmann, Tuuli Tomingas, Mari Uha ja Anneliis Viilukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles