Galerii: Eesti korvpallikoondis kaotas Ukrainale 17 punktiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kohtus nelja rahvuse karikaturniiri avamängus Ukrainaga, kellelt võeti vastu 55:72 kaotus.

Eesti koondis näitas kehva viskeprotsenti kolmepunktijoone tagant, visates 20 teele saadetud viskest sisse vaid kaks. Ukrainlaste sama näitaja oli 18 viskest kaheksa tabavat kolmest. Lauavõitluse võitis Ukraina 37:28.

Eesti koondise resultatiivseim oli Rain Veideman, kes kogus pea 24 mänguminutiga 16 silma. Tanel Kurbas viskas 11 punkti, keegi teine eestlastest kahekohalist punktisummat kokku ei saanud. Ukrainlaste poolelt kogus kümme või enam punkti neli mängijat, neist resultatiivseim oli Vjatšeslav Kravtsov, kelle arvele jäi 13 silma.

Enne mängu: Samad meeskonnad kohtusid ka mullusel EM-finaalturniiril ja toona jäi Riias peale Eesti tulemusega 78:71. Täna väljakule tulevast Eesti koondisest olid Riias vaid Sten-Timmu Sokk, Rain Veideman, Tanel Kurbas, Reinar Hallik ja Erik Keedus. Esialgsete plaanide kohaselt oleks Nelja rahvuse karikaturniiril pidanud kaasa tegema ka Gregor Arbet, aga tema kubemevigastus pole paranenud loodetud kiirusega.

See-eest on aga võrreldes mullusega lisajõudu saanud Ukraina esindus. Koosseisus on kuus mängijat, kes kuuluvad Euroopa tippliigade klubisse. Ka on rivis Vjatšeslav Kravtsov, kes kevadel lõpetas hooaja Zaragozas, olles lühiajaliselt mänginud sügisel ka Moskva CSKA eest. Laagrist käis läbi ka Oleksi Petšerov, kuid teda me enam Tallinnas ei näe.

Ukraina koosseis Tallinna turniiril: Maksim Sandul, Oleksandr Mišula, Denis Lukašov, Kirill Fessenko, Oleksandr Lipovõi, Maksim Kornijenko, Artjom Pustovõi, Vjatšeslav Petrov, Vjatšeslav Kravtsov, Ruslan Otvertšenko, Vjatšeslav Bobrov, Oleksandr Rjabtšuk, Vladimir Konijev, Klim Artamonov, Dmitro Glebov.

Homme on Eesti vastaseks Iisrael ja reedel Albaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles