Koondise üllatusmees Dõmov: minu trump on väga tugev iseloom

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Dõmov (vasekul) murdis end üllatuslikult koondisesse. Foto: Raul Mee
Pavel Dõmov (vasekul) murdis end üllatuslikult koondisesse. Foto: Raul Mee Foto: Raul Mee

JALGPALL. Eestijalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson avaldas koondise nimekirja 31. augustil toimuvaks sõprusmänguks Maltaga ja 6. septembril peetavaks MM-valikmänguks Bosnia ja Hertsegoviinaga. Suurima üllatusena kuulub valituks osutunud meeste hulka FC Infonetis mängiv poolkaitsja Pavel Dõmov. Ühe koha jättis Pehrsson lahtiseks ja lõplik nimekiri selgub nädala lõpuks.

«See oli minu jaoks väga rõõmustav uudis,» ütles 22-aastane Dõmov eile Postimehele. «Olen alati tahtnud sellisel tasemel mängida ja teen kõik selleks, et ka edaspidi koondisesse kuuluda.»

Dõmovi mängijaõigused kuuluvad tegelikult Tallinna JK Legioni meeskonnale, kuid juba teist hooaega mängib ta laenulepingu alusel Infonetis. Sel hooajal tegi ta läbimurde ja on Eestimeistriliigas osalenud 14 kohtumises. Infoneti spordidirektori Dmitri Skiperski sõnul käivad klubide vahel läbirääkimised, et Dõmov päriseks endale värvata. «See koondisekutse oli ka klubi jaoks väikene üllatus, kuid tegelikult oleme temas alati potentsiaali näinud. Muidu poleks me teda ju enda ridadesse soovinud,» rääkis Skiperski. «Meistriliiga tasemega on ta hästi kohanenud, kuid koondises on veel tempokam.»

Dõmov ise ütles, et pole veel Pehrssoniga oma rollist rääkinud, kuid ilmselt nähakse teda keskpoolkaitsjana. «Mulle meeldib väga palliga mängida ja kaaslastele sööte jagada. Suurim trump on minu väga tugev iseloom, olen väljakul väga näljane, kuid ikkagi meeskonnamängija,» kirjeldas Dõmov oma mängustiili.

Taas jäi Pehrssoni valikust välja suvel Hollandi kõrgliigas mängiva Go Ahead Eagelsiga liitunud Henrik Ojamaa, kes juba uue klubi eest ka väravaarve avas. Samas jättis Pehrsson ühe koha koondises veel lahtiseks ning Ojamaal on võimalik end uuesti näidata juba sel nädalavahetusel Amsterdami Ajaxi vastu. Kindel kandidaat koondisekohale on ka väikse vigastusega kimpus olev Nõmme Kalju ääremängija Sander Puri.

Kõige rohkem on koondises FC Flora mängijaid, valitsevaid Eesti meistreid kuulub valikusse seitse: Mait Toom, Gert Kams, Nikita Baranov, Markus Jürgenson, Joonas Tamm, Maksim Gussev ja Rauno Sappinen.

Eesti koondis

Väravavahid: Mihkel Aksalu, Andreas Vaikla, Mait Toom

Kaitsjad: Ragnar Klavan, Dmitri Kruglov, Taijo Teniste, Gert Kams, Artur Pikk, Nikita Baranov, Markus Jürgenson, Joonas Tamm

Poolkaitsjad ja ründajad: Aleksandr Dmitrijev, Konstantin Vassiljev, Ats Purje, Sergei Zenjov, Henri Anier, Karol Mets, Ilja Antonov, Ken Kallaste, Maksim Gussev, Rauno Sappinen, Igor Subbotin, Pavel Dõmov

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles