Ujumiskoondis otsib avalikult uut juhti ja hingamist

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ujumisliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul teevad klubid küll ujumise arendamiseks head tööd, kuid uue peatreeneri näol otsitakse inimest, kes suudaks panna klubid ühiselt ka tippude arendamiseks koostööd tegema. Selleks kuulutatigi välja avalik konkurss, mis kestab 19. septembrini.
Eesti Ujumisliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul teevad klubid küll ujumise arendamiseks head tööd, kuid uue peatreeneri näol otsitakse inimest, kes suudaks panna klubid ühiselt ka tippude arendamiseks koostööd tegema. Selleks kuulutatigi välja avalik konkurss, mis kestab 19. septembrini. Foto: Raul Mee

UJUMINE. Eestiujumises on äsja lõppenud olümpiatsükli järel otsima asutud uut koondise peatreenerit. Järgmisteks olümpiamängudeks on seatud kõrged sihid ja Eesti Ujumisliidu arvates ei peaks nende elluviija tingimata pärinema ujumise siseringist, vaid seekord otsitakse juhendajat laiemast ringkonnast ning selleks kuulutati välja avalik konkurss.

Eesti koondist pääsesid Rio olümpiale esindama kaks ujujat: Martin Allikvee ja Maria Romanjuk, kes saavutasid vastavalt 33. ning 31. koha. Sealjuures ei täitnud kumbki neist olümpiamängude A-normi, vaid kohad eraldati FINA edetabeli punktide järgi. Eesti Ujumisliidu president Karol Kovanen ütles olümpia järel, et kui muudatusi ei tehta, oleme nelja aasta pärast Tokyo mängude eel täpselt samas seisus. «Peame oma taset tõstma, sest selle kontseptsiooniga, mis meil praegu oli, saavutame ka järgmisel korral samad tulemused. Küsimus on, kas me oleme sellega rahul, ja vastuseks on, et me ei saa sellega rahul olla,» nentis Kovanen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles