Vastaseid argpüksideks nimetanud USA väravavahile määrati poole aasta pikkune mängukeeld

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hope Solo
Hope Solo Foto: SCANPIX

USA jalgpalliliit määras sealsele naiste koondise väravavahile Hope Solole kuue kuu pikkuse mängukeelu, kuna Rio olümpiamängude kaotatud veerandfinaali järel nimetas Solo oma vastaseid argpüksideks.

Veerandfinaalis tegid USA ja Rootsi normaalajal 1:1 viigi, kuid penaltiseerias osutus väravatega 4:3 paremaks Rootsi. Rahvuskoondise eest enam kui 200 mängus väljakul käinud Solo polnud kohtumise lõpptulemusega rahul. «Parem võistkond ei võitnud täna, kuid ma olen oma tiimi üle uhke,» rääkis 35-aastane väravavaht. «Samas arvan, et me mängisime karja argpükside vastu, sest nad ei tahtnud mängu avada. Nad lõid lihtsalt pikki palle ette, mistõttu pole minu arvates neil võimalus sel turniiril kaugele jõuda. Niimoodi käituvad vaid argpüksid,» lisas ta. Rootsi alistas seejärel poolfinaalis ka Brasiilia ja jõudis finaali, kus tunnistati Saksamaa 1:2 paremust.

USA jalgpalliliit teatas, et Solo mängujärgsed kommentaarid olid vastuvõetamatud ning ei vastanud standarditele, mida rahvuskoondislaselt oodatakse. Avalduses rõhutati, et olümpiamängudel peab järgima ausa mängu reegleid ning oma vastaseid austama.

Solo on kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister. USA koondise väravat on ta kaitsnud koguni 202 kohtumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles