Postimehe otsepilt: Tallinna ralli laupäevane võistluspäev

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kajastas Tallinna rallilt, mille võitis 15-aastane Kalle Rovanperä, otsepildis, mida on võimalik nüüd ka järele vaadata.

Kokku registreerus Tallinnas ning Harju-ja Raplamaa teedel sõidetavale rallile 71 meeskonda. Ralli stardirivi avavad Kalle Rovanperä-Risto Pietiläinen Škoda Fabia R5 masinaga. WRC sarjas sõitnud Harri Rovanperä poeg Kalle, kes saab oktoobris 16-aastaseks, sõidab Läti Autospordi Liidu eriloaga Läti meistrivõistlustel ja on oma klassi liider.

Läti meistrivõistluste raames on stardis ka lõunanaabrite üks kiiremaid sõitjaid, Janis Vorobjovs koos Andris Malnieksiga, nende sõiduvahendiks on Mitsubishi Mirage prototüüpauto ja omas klassis on nad Rovanperä järel teised.

R5 klassi autosid, millistega sõidetakse ka autoralli MM-sarjas klassis WRC2, on Tallinna Ralli stardinimekirjas kokku kolm, lisaks Rovanperäle veel Radik Shaymiev-Maxim Tsvetkov (Ford Fiesta R5) ja Raimonds Kisiels-Arnis Ronis (Skoda Fabia R5).

Tugeva konkurentsiga esiveoliste, kuni 1,6 liitrise mootoriga R2 autode klassis tulevad kohalikele sõitjatele konkurentsi pakkuma Läti meistrivõistluste liidrid selles klassis, Martinš Sesks-Maris Kulšs (Peugeot 208 R2) ning Põhja-Euroopa tsooni meistrisarja liidrid Tommi Hatakka-Henri Arpiainen (Ford Fiesta R2).

Tänavuse ralli kavas on ka täiesti uus ja ainulaadne kiiruskatse Tallinna linnas, Filtri teel. Sellele katsele stardib esimene auto kahepäevase ralli lõpus, laupäeval 27. augustil kell 18. Linnakatse paremaks jälgimiseks soovitatakse kasutada spetsiaalset pealtvaatajate ala.

Kokku läbitakse rallil 13 kiiruskatset kogupikkusega 100,14 kilomeetrit. Esimene auto stardib reedel kell 17.30 Keilast, Tööstuse tänav 15 asuvast võistluskeskusest. Reedel sõidetakse neli ja laupäeval üheksa kiiruskatset. Ralli lõpeb laupäeval kell 18.30 Rocca Al Mare keskuse juures.

Võistlejate pidulik autasustamine ja hilisem järelpidu toimub ööklubis Teater. Kiiruskatsete pealtvaatajate legendid ja kogu info 33. Tallinna Ralli kohta leiab sellel nädalal ilmuvast Autolehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles