Meistrite liiga loos viis alagrupis taas kokku Barcelona ja Manchester City

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City ja Barcelona kohtusid ka mulluses veerandfinaalis.
Manchester City ja Barcelona kohtusid ka mulluses veerandfinaalis. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas loositi alagruppidesse kõik need 32 klubi, kes mängivad sel hooajal Vana Maailma mainekaima klubiturniiri alagrupifaasis. Loos viis kokku Pep Guardiola endise ja praeguse tööandja Barcelona ja Manchester City. Tiitlikaitsja Madridi Real peab mängima Dortmundi Borussia, Lissaboni Sportingu ja Varssavi Legiaga.

Enne loosi:

Kaheksa alagruppi seas on taas mõistagi võimalik surmagrupi teke. Esimeses loosipotis on kõigile ihaldatud vastane kahtlemata Moskva CSKA või Lissaboni Benfica, kui arvestada, et lisaks neile on seal ka tiitlikaitsja Madridi Real, Barcelona, Müncheni Bayern, Torino Juventus, PSG ja Inglismaa üllatusmeister Leicester City.

Teises potis on kevadine finalist Madridi Atletico, samuti Saksamaa eelmise hooaja hõbedameeskond Dortmundi Borussia, alagrupist alati edasi murdev Londoni Arsenal, play-off-faasis jõudu näidanud Manchester City ja Euroopa liiga võitja Sevilla, lisaks Napoli, Porto ja Leverkuseni Bayer.

Kolmandas grupis on tugevamatest meeskondadest Inglismaal kolmanda koha saanud Tottenham Hotspur, samuti PSV Eindhoven ja Mönchengladbachi Borussia. Lisaks kuuluvad sinna alati üllatusvõimelised Basel ja Lissaboni Sporting ning Lyoni Olympique, Club Brügge ja Kiievi Dinamo.

Neljandast grupist ei soovi ilmselt keegi endale vastaseks AS Monacot, Poola klubide 20-aastase euroneeduse murdnud Varssavi Legiat ühes nende hullude fännidega ega ka Venemaal eelmisel hooajal imet teinud FK Rostovit, kes purustas play-off'is Amsterdami Ajaxi. Kehv pole ka Istanbuli Besiktas, alagrupiturniiril osalejate seas kuuluvad ilmselt nõrgemate sekka Zagrebi Dinamo, Glasgow Celtic, FC Copenhagen ja kolme hooaja jooksul teistkordselt nii kaugele jõudnud Bulgaaria klubi Razgradi Ludogorets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles