Kreml tänab: Venemaa kingib kõikidele olümpiamedalistidele luksuslikud BMWd (8)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa medalivõitjaid premeeriti BMWdega.
Venemaa medalivõitjaid premeeriti BMWdega. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel medali võitnud Venemaa sportlastele jagati Kremlis kätte tavapärased auhinnad ehk luksusautode võtmed. Sedapuhku saavad kõik medalimehed ja -naised endale uhiuue BMW.

Olümpiasportlasi tänasid ja õnnitlesid isiklikult Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedjev. Gazeta.ru kinnitusel said 107 medalivõitjat BMW maasturid – kullavõitjad said BMW X6 väärtusega 4,48 miljonit rubla, hõbedaomanikud BMW X4 (2,88 miljonit rubla) ja pronksi saajad BMW X3 (2,62 miljonit rubla).

2014. aastal Sotšis peetud taliolümpia järel jagas Medvedjev 44 medalistile Mercedes-Benzi maasturid – võitjad said mudeli GL, hõbemedalistid «pidid leppima» MLi ja pronksiomanikud GLKga. Tänavu võitjatele jagatavad autod on seejuures toonastest kullapreemiatest märksa odavamad, samas kui kolmanda koha saajate autod toonastest jällegi kallimad.

Raha autode ostmiseks tuleb mittetulundusühingust nimega «Venemaa olümpiasportlaste fond», kuhu see jõudis omakorda tänu nimekate ettevõtjate annetustele. Annetajate seas on näiteks endine Tšukotka kuberner Roman Abramovitš ja Lukoili president Vagit Alekperov. Makse ei pea ükski olümpiamedalist saadud kingituse pealt seejuures maksma, samas kui näiteks USAs nõutakse ka selliste kinkide puhul saajalt sisse summa, mis võib moodustada kingituse väärtusest kuni 40 protsenti.

Sotši järel valmistas ametnikele meelehärmi asjaolu, et nii mõnigi medalist müüs oma auto kiirelt maha. Näiteks laskesuusataja Aleksei Volkov ja kelgutaja Aleksei Negodailo ostsid müügist saadud raha eest endale odavama sõiduvahendi. Iluuisutaja Jekaterina Bobrova teatas aga, et annetab Mercedese müügist saadud raha hoopis heategevuseks.

Foto: Iliya Pitalev/Sputnik
Foto: Iliya Pitalev/Sputnik
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles