Kas kiiremad vormelid tähendavad igavat võidusõitu?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz
Carlos Sainz Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP

Vormel-1 sari naaseb suvepuhkuselt ning võistluskalendri järjekorras 12. etapp sõidetakse sel nädalavahetusel kuulsal Spa ringrajal. Samal ajal tehakse karussellis ettevalmistusi järgmisel hooajal saabuvateks reeglimuudatusteks, mis tekitavad vormeliinimestes vastakaid arvamusi.

Järgmisel hooajal muutub vormelite aerodünaamiline lahendus, mis peaks tagama senisest suurema kiiruse, eelkõige kurvides. Toro Rosso pealiku Franz Tosti hinnangul ei anna see vormelifännidele midagi juurde. «Ma pole päris kindel, et see on õige lähenemine. Vormelid muutuvad küll kurvides kiiremaks, aga publik ei saa kurvides kiirusest aru,» ütles Tost skeptiliselt ning ennustas, et möödasõite hakkame senisest vähem nägema.

Lisaks tutvustatakse 2017. aasta hooajal uusi, senisest laiemaid rehve. Kui 2011. aastal anti Pirellile suunis toota rehvid, mis kestaksid vähem, et suurendada boksipeatuste arvu, siis järgmiseks aastaks valmistatavad 305 mm paksused rehvid on taas vastupidavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles