Dopinguspetsid peavad Norra tegutsemist keelatuks (4)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: SCANPIX

Norra suusatajate astmaravimite lembus on spordiringkondades varemgi vastakaid arvamusi ja kahtlusi tekitanud. Tasapisi ilmub avalikkuse ette ka fakte, et päris õiget mängu seal ei mängita – Norra telekanal TV2 paljastas, et Norra suusakoondises peavad astmaravimeid tarvitama ka need sportlased, kel vastav diagnoos puudub. 

Eesti Antidopingu juhatuse liikme Kristjan Pordi sõnul tähendab see dopinguvastaste põhimõtete vastu tegutsemist. «Sportlike tulemuste parandamiseks ei tohi ravimeid kasutada,» sõnas ta. «See on põhimõte, kuid kui aine pole otseselt keelatud, on sellest raske kinni pidada.»  

Norra telekanalile andis intervjuu anonüümsust palunud suusakoondislane, kes rääkis sellest, kuidas ta pidi möödunud hooajal enne tähtsaid võistlusi ravimeid tarvitama. «Olime üllatunud, miks peaksid täiesti terved inimesed rohtu kasutama,» lausus suusataja.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles