Terror rikkus eestlaste hea võimaluse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMi võistluspaiga muutmine sundis Tanel Kangertit tiitlivõistlusest loobuma.
EMi võistluspaiga muutmine sundis Tanel Kangertit tiitlivõistlusest loobuma. Foto: Tairo Lutter

Juuli keskel Prantsusmaal toimunud Nice’i terrorirünnak on jätnud oma jälje ka Eesti tippratturite plaanidele. Turvariski tõttu viidi maanteeratta EM Vahemere ääres asuvast Nice’ist Loode-Prantsusmaale Plumeleci. Asi on selles, et uus rada on oluliselt kergem. Näiteks Rio olümpial 9. koha saanud Tanel Kangerti plaanidesse septembri keskel peetav EM enam ei kuulugi, võimalused kõrgesse mängu sekkuda vähenesid ka Rein Taaramäel.

«Praegu olen öelnud, et ma ei lähe. Trass muutus nii palju lihtsamaks, et mul pole erilist mõtet EMile sõita. Pealegi on mul pärast seda mitu võistlust Itaalias, mis on mulle alati meeldinud,» tõdes Astana tiimi esindav Kangert.

Eesti rattakoondise peatreeneri Jaan Kirsipuu sõnul on Taaramäel erinevalt Kangertist endiselt EMi vastu huvi olemas, aga esmalt peab kõhuhädade käes vaevlev Katjuša proff Vuelta suurtuuri korralikult lõpuni sõitma.

Veel suve alguses oli Taaramäe EMist vägagi elevuses ja seda mitmel põhjusel. Esiteks pääsevad sinna esimest korda täiskasvanud (nn. eliit) ehk olemas on uudsuse faktor. Mullune EM peeti Tartus ja siis said osaleda vaid juuniorid ja kuni 23-aastased. Taaramäe hinnangul oleks tema võimalusi tõstnud pikk, koguni 10 kilomeetrine tõus, mida oleks läbitud viiel korral. Lisaks oleks konkurentide seast puudnud muu maailma tipud, eelkõige kolumbialased, austraallased ja ameeriklased – lootus jõuda kõrgele kohale või isegi medalile oleks täiest olemas olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles