Keenia olümpiakoondis majutati Rio getosse tulistajate keskele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia sportlased esinesid Rios edukalt, kuid sattusid siis kohutavatesse tingimustesse. Fotol meeste maratoni võitja Eliud Kipchoge.
Keenia sportlased esinesid Rios edukalt, kuid sattusid siis kohutavatesse tingimustesse. Fotol meeste maratoni võitja Eliud Kipchoge. Foto: SCANPIX

Keenia olümpiakoondise liikmed on maruvihased, sest pidid pärast Rio olümpiaküla sulgemist elama kehvas linnaosas, kus kõlasid pidevalt lasud.

Pühapäeval lõppenud olümpiamängude järel jäid Keenia sportlased Riosse, kuna neile otsiti võimalikult odavat kojulendu, nagu selgitas maratonijooksja Wesley Korir, kes on ühtlasi kodumaal sõltumatu parlamendisaadik. Korir postitas sotsiaalmeediasse ka pildid piirkonnast, kus keenialased pidid ööbima. Fotodelt on tõepoolest näha lagunenud hooneid, mis meenutavad pigem mahajäetud majasid kui sportlastele sobivat elupaika.

Spordiministri Hassan Wario sõnul on Keenia olümpiavõistkonda koheldud nii halvasti, et selle tagajärjel saatis valitsus sportlaste heaolu eest vastutama pidanud Keenia olümpiakomitee sootuks laiali ja algatas uurimise, kirjutab BBC Nairobi korrespondent Wanyama Chebushiri.

Koriri sõnul oli kogemus «põrgulik» ning ta lubas, et nõuab koju naastes selgitusi ja tegusid. Hoolimata kehvast kohtlemisest võitis Keenia 13 medalit, olles sellega edukaim riik. «Ja siis kohtlevad nad meid nii?» pahandas Korir. Tema sõnul pidi getos ööbima kogu meeste maratonikoondis – vaid kullavõitja Eliud Kipchoge ostis ise lennupileti, et Riost lahkuda. Ülejäänud sportlastele anti aga soovitus siseruumides püsida, sest terve õhtu jooksul kostis ümbruskonnast tulistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles