Eesti tegi väikese edasimineku, aga sellest ei pruugi piisata

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli pallur Rafael Menco panemas kulpi Rain Veidemanile.
Iisraeli pallur Rafael Menco panemas kulpi Rain Veidemanile. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

KORVPALL. Eesti koondis tegi nelja rahvuse karikaturniiri teises mängus edusamme... aga kahjuks kestsid need ainult 25 minutit. Järgmised 14 minutit kaotati 15:41 ja ainult Tanel Kurbase viimasel minutil visatud kaheksa punkti tegid lõppskoori soliidseks. Eestile seega teine kaotus kahe päeva jooksul, seekord tulemusega 69:76.

Sisuliselt oli mäng Iisraeliga Eestile viimane «päris» kohtumine enne 31. augustil algavat EM-valiksarja, kus esimene vastane on Valgevene. Täna on Eesti vastane Albaania, keda tuleb kindlasti võita ja mida suuremalt, seda parem.

«Tekkis halb murdemoment, kus panime ise palju vabaviskeid mööda ja tegime väga halbu pallikaotusi (kokku 22) otsa, mis lõppesid Iisraeli kiirrünnakutega. Teadsime, et Iisrael on tasemel meeskond ja nad kasutasid meie eksimused ära,» ütles Eesti koondise peatreener Tiit Sokk pärast kohtumist.

«Võrreldes Ukraina mänguga (Eesti kaotas 15 punktiga – toim), oli edasiminekut küll, aga peame nii suuri mõõnu vältima. Minu ja Indrek Kajupanga viiendad vead lõid rotatsiooni sassi, see mängis ka oma osa. Anname endast parima, et lühikese ajaga parem üksteisemõistmine saavutada,» tõdes kuus punkti visanud ääremängija Erik Keedus.

37:34 võidetud esimesel poolajal näitas Eesti samas oma koosseisu juures täiesti võimetekohast mängu. Alati saab paremini, aga osa eksimusi saab Soku hoolealustele andeks anda. Kui mängujuht Sten Sokk läks teise veerandaja alguses pingile, jooksis rünnak kokku, aga seda oli karta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles