Septembris toimub esmakordselt Tartu Teate Rattamaraton

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattasõit.
Rattasõit. Foto: Tarmo Haud

11. septembril näeb ilmavalgust Klubi Tartu Maraton ürituste sarja kõige värskem üllitis - 1. Tartu Teate Rattamaraton. Eestis täiesti omanäoline ja ainulaadne rattamaraton viiakse läbi Elva-Otepää trassil ehk pahupidi pööratud maratonirajal.

Osalema on oodatud kolmeliikmelised tiimid, kes läbivad kas 22, 37 või 30km pikkuse etapi. Kuna rajad on erinevad, saab iga tiim vastavalt oma soovile valida välja igale liikmele jõukohase ning meelepärase raja.

«Tartu Teate Rattamaratoni idee on ühendada sõpruskonnad, perekonnad, töökollektiivid, põlvkonnad ja mis iganes muud koos harmooniliselt väntavad seltskonnad ühiselt Tartu Rattamaratoni vaimus ja korraldada neile nädal enne maastikuratturite aasta tippsündmust üks põnev ja ainulaadse formaadiga seltskondlik Rattamaratoni sissejuhatus,» kommenteeris uut Klubi Tartu Maraton üritust võistluste direktor Indrek Kelk.

Lisaks sellele, et Rattamaratoni 89km pikkune rada on jaotataud kolmeks, toimub Teate Rattamaratoni ajal sõit esmakordselt ka nö vales suunas ehk Elvast-Otepääle.

Peep Orlovski, kes on osalenud nii Rattarallil, Rattamaratonil kui ka Jooksumaratonil, lausus, et teistpidi rada on küll raskem, kuna on peamiselt tõusvas joones, kuid siiski kõigile sõidetav. «Isiklikult arvan, et Teatemaratoniks on selline lähenemine ideaalne, Otepäält Elvasse olekski liiga lihtne, eriti siis, kui pead ainult 30 km sõitma,» lausus Orlovski.

Orlovski lisas, et Teate Rattamaratoni teeb huvitavaks just see, et sõit on teistsugune kui lihtsalt stardist finišisse kihutamine. «Vastutus on ka teiste tiimiliikmete ees, et nende panust mitte ära rikkuda või alt vedada,» sõnas Orlovski, kes koos vendadega ühtse perekonnatiimi moodustada plaanib.

1. Tartu Teate Rattamaratonil toimub ka ajavõtt ning parimate autasustamine ja tunnustamine. Terve tiimi registreerimine maksab kuni 7. septembrini 50€, pärast seda 65€.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles