Roosa ja rohevalge duell Hiiul, tipud sõidavad Ida-Virumaale punktide järele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju - FC Flora 0:0. Tarmo Neemelo (vasakul) ja Markus Jürgenson.
Nõmme Kalju - FC Flora 0:0. Tarmo Neemelo (vasakul) ja Markus Jürgenson. Foto: Erik Prozes

Jalgpalli meistriliiga 27. vooru keskne lahing leiab aset laupäeva pärastlõunal Hiiu staadionil, kus on vastamisi tiitlit noolivad Nõmme Kalju ja FC Flora. Tabelijuht Infonet sõidab külla Sillamäe Kalevile ja teisel kohal olev Levadia külastab samuti Ida-Virumaad, kohtudes reedel Narva Transiga. Rakvere Tarvas võõrustab Tartu Tammekat ja Pärnu Linnameeskond on kodus vastamisi Paide Linnameeskonnaga.

Nõmme Kalju – FC Flora

Laupäeval 27. augustil kell 16.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV2

Tabelitipus ei saa seis enam palju põnevamaks minna, sest enne vooru algust mahuvad neli paremat meeskonda nelja punkti sisse. Flora on pidanud 26 mängu ja kogunud 55 punkti, Kaljul on punkte ühe võrra vähem, ent konkurendiga võrreldes kaks mängu varuks.

Viimati 3:0 tabelijuhi Infoneti seljatanud Flora on Argo Arbeiteri käe all tunnistanud kaheksas liigamängus vaid võite, veelgi enam – alati on võidetud vähemalt kolme väravaga. Kaljul on aga nädala algusest ette näidata väärt 2:1 võit Levadia üle. Sel hooajal on meeskonnad kohtunud kaks korda, märtsis võitis Kalju kodus 2:0 ja mais tehti Lillekülas 0:0 viik. Tähtsa mängu eel kummalgi meeskonnal kaartide tõttu puudujaid pole.

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Laupäeval ootab ees huvitav mäng tiitlipretendendiga. Flora hetkel on heas hoos ja viimases mängus alistas liiga liidri tulemusega 3:0. Nüüd on Floral pikk kaotuseta seeria ja teeme kõik selleks, et lõpetada see Hiiul, kuhu on oodatud palju Kalju toetajaid!»

Kalju ründaja Ats Purje: «Tulemas on suur mäng. Meie tahame liiga võita, nii et vajame sellest mängust head tulemust. Liigatabel on samuti väga huvitav ja eksimisruumi enam pole. Oleme heas vormis ja mänguks valmis.»

Flora peatreener Argo Arbeiter: «Kahtlemata ootab ees kõva katsumus, see on selge. Sellele vastu aga läheme enesekindlalt ja kõhklusteta. Oleme Nõmme meeskonna mänge jälginud, nendega kursis ja eesootavaks kohtumiseks teinud vajalikud korrektuurid oma mängus. Eesmärk on võit!»

Flora kapten Gert Kams: «Kalju vastu minnes ei saagi muud öelda, kui et läheme lahingusse, kust kerget võitu pole oodata. Mis mängu otsustab? Ainult üks – meeskondlikkus! Ootame väljaku äärde palju inimesi kaasa elama!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Tallinna Levadia

Reedel 26. augustil kell 18.45 Narvas Kreenholmi staadion

Premium liiga tabelitipp on kolmanda ringi lõpu eel läinud väga tihedaks ning tabeli alumise poole klubide vastu ei taha keegi tiitlipretendentidest eksida. FC Levadiat ootab aga 27. voorus ees raske mäng, kui võõrsil minnakse vastamisi Narva Transiga.

Levadia hoiab tabelis 26 mängu ja 56 punktiga teist kohta, Floral on sama mängude arvuga koos 55 punkti. Infonet juhib liigat 58 punktiga, kuid neil on nii Levadia kui ka Flora ees mäng varuks. Levadial tasub kindlasti hoolikalt üle õla vaadata, sest Nõmme Kaljul on 24 mänguga koos juba 54 punkti – viimati mängis Levadia kodus just Kaljuga ning pidi vastu võtma 1:2 kaotuse.

Narva Trans on viimasest kahest mängust noppinud kuus punkti – esmalt alistati kodus Pärnu Linnameeskond, seejärel oldi võõrsil üle Tartu Tammekast ning tabelis tõusti ka seitsmendaks. Levadia on aga kindlasti veidi teistsugusest klassist vastane ning Transi õnnetuseks ei saa kohtumisest kaartide tõttu kaasa teha ei Timur Džuraev, Dmitri Prošin ega Dmitri Barkov.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Mängida liidrite vastu on alati raske, eriti siis, kui meie koosseis ei ole optimaalne. Seetõttu ootab meid ees raske katsumus. Proovime lõpetada kolmandat ringi ja minna pausile positiivselt.»

Transi kaitsja Igor Ovsjannikov: «Vaatamata selle, et palju mängijaid sai kollaseid kaarte, on meeskond hetkel heas tujus. Oleme valmis võitlema! Anname endast parima ja loodame fännide toetusele.»

Levadia juhendaja Igor Prins: «Peame eelmisest mängust kiiresti taastuma ja värskuse leidma. Narvas on alati raske mängida ning reedene kohtumine kujuneb kindlasti väga võitluslikuks. Meie ülesanne on kolm punkti tabelisse juurde teenida.»

Levadia äärekaitsja Hindrek Ojamaa: «Kindlasti tuleb Narva Transiga võõrsil väga raske mäng, millest vajame hädasti kolme punkti. Pärast viimast kaotust Kaljule ja enne koondisepausi tahaks võiduga koju tulla.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – FC Infonet

Laupäeval 27. augustil kell 18.45 Sillamäel Kalevi staadionil

Sillamäe ja Infonet on sel hooajal kohtunud kaks korda – aprillis lepiti udusel Sillamäe kunstmuruväljakul 2:2 viiki ning aprillis tehti Tallinnas 0:0 viik. Seega on Sillamäe ainus meeskond, keda tabelijuht Infonet pole sel hooajal suutnud veel alistada.

Infoneti jaoks lõppes teisipäeval neljakuuline kaotuseta seeria, kui Florale jäädi võõrsil alla 0:3. Lisaks sai punase kaardi kaitsja Aleksandr Volodin, kes jääb mängust oma endise koduklubi Sillamäega eemale. Sillamäe ise alistas võõrsil koguni 5:2 Pärnu Linnameeskonna, esmakordselt said Premium liigas jala valgeks meeskonna suvised täiendused Radanfah Abu Bakr ja Oleksandr Suhharov.

Liigatabelis jätkab Infonet liidrina, ent Levadia on kahe, Flora kolme ja Nõmme Kalju nelja punkti kaugusel. Sillamäe püsib kindlalt viiendal kohal, jäädes esinelikust küll juba 17 punkti kaugusele, ent edestades lähimat jälitajat Paidet viie punktiga.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mäng liidri vastu on alati huvitav nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Infonetil on hea võistkond, kus on palju kogenud mängijaid. Midagi kerget ei oota kumbki võistkond, kuna mängus on väärtuslikud punktid. Arvan, et meid võib oodata ees võrdne mäng, kus võidu võivad teenida mõlemad võistkonnad. Aga enda poolt usume ja üritame teha nii, et see võit oleks ikkagi meie oma.»

Sillamäe ründaja Aleksandr Volkov: «Raske mäng on meil ees ja samal ajal on see võimalus punktide teenimiseks. Nagu igas mängus, positiivse tulemuse saavutamiseks on vaja teha palju tööd, anda endast sada protsenti ja isegi rohkem. Ja kindlasti kutsume kodupublikut staadionile meid toetama!»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Peame võtma oma kogemuse mängust Floraga ja liikuma edasi. Järgmine vastane pole lihtsam ning võitmiseks peame taastama füüsilise jõu ning kindlustunde oma mängus. Püüame tõestada, et kaotused teevad meeskonna tugevamaks nii mängulises kui ka psühholoogilises plaanis.»

Infoneti äärepoolkaitsja Roman Sobtšenko: «Praegu on palju mänge, mille vahel on vähe aega taastumiseks ning meeskonnad hakkavad väsima. Võtmerolliks saab olema see, kuidas meeskond suudab koormusega toime tulla ja mängida oma jalgpalli. Sillamäe on heas vormis ning nendega pole kunagi lihtne mängida olnud. Oleme endiselt esimesel kohal ega soovi, et meie koht tabelis sõltuks teistest meeskondadest vaid ainult meist endist. Teeme selle jaoks kõik võimaliku.»

Rakvere Tarvas – Tartu Tammeka

Reedel 26. augustil kell 18.45 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Lääne-Virumaal saavad kokku kaks meeskonda, kellest vähemalt ühel on võimalik kaotuseseeria lõpetada – nii Rakvere Tarvas kui ka Tartu Tammeka on pidanud viimases kolmes mängus platsilt lahkuma kaotajana. Kahe motiveeritud meeskonna heitluse avavile kõlab Rakvere linnastaadionil reedel kell 18.45.

Tarvas on seni kogunud liigas vaid kaks punkti ning meeskond on hetkel tõelises madalseisus – viimati jäädi võõrsil Paide Linnameeskonnale alla lausa 0:7. Tammeka on pärast teravat hooaja algust tabelis kohti ära andnud ning voorule minnakse vastu liiga kaheksanda meeskonnana – viimatine kaotus Narva Transile tähendas, et piirilinna meeskond tõusis just Tartu võistkonna ette tabelis seitsmendaks.

Tarva peatreener Urmas Kirs: «Peame viimase mängu kiiresti unustama ja keskenduma täie tõsidusega järgmiseks mänguks. Oluline roll on mängijate taastumisel, sest graafik on olnud väga tihe. Igal juhul proovime kodupubliku ees Tammekale anda korraliku lahingu.»

Tarva kaitsja Mihkel Gull: «Ootamas on oluline mäng Tammekaga, kes pole samuti viimasel ajal näidanud kõige paremat minekut. Teeme kõik, et anda Tammekale korralik lahing!»

Tammeka juhendaja Indrek Koser: «Sõidame Rakverre kindla sooviga teenida punktilisa ning taastada enesekindlus. Peame olema näljased ja täis soovi tõestada, et oleme parema klassiga meeskond. Tabeliseisu vaadates kindlasti otsustava tähtsusega mäng!»

Tammeka kaitsja Andre Paju: «Kui me tahame oma tabelikohta parandama hakata, siis on vaja Rakverest tagasi tulla kolme punktiga. Kindlasti ei tule lihtne mäng, kuna Rakvere loodab meilt samuti punkte röövida ning seetõttu peame mänguks täie tõsidusega valmistuma. Lähme Rakverre positiivsete emotsioonide järele!»

Pärnu Linnameeskond – Paide Linnameeskond

Laupäeval 27. augustil kell 13.00 Pärnu Rannastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Pärnu Linnameeskond kaotas viimases voorus 2:5 Sillamäele, sellele eelnes 1:3 allajäämine Narva Transile ja 0:5 kaotus Infonetile. Seega on kolme viimase mänguga pall oma võrgust välja võetud tervelt 13 korral, seejuures 10 korral koduväljakul. Pärnul on liigatabelis 13 punkti ja Rakvere Tarvast edestatakse 11 punktiga, samas on kaheksandal kohal oleva Tartu Tammeka juba 13 punkti kaugusel.

Paide peab endiselt võitlust viienda koha nimel, praegu jäädakse Sillamäest viie punktiga maha. Viimati sai Paide kodus koguni 7:0 jagu Rakvere Tarvast ja see tulemus märgib ühtlasi meeskonna kõigi aegade suurimat võitu kõrgliigas. Omavahelistes mängudes on seni jäänud paremus Paidele, kes võitis pärnakaid aprillis kodus 4:0 ja mai lõpus võõrsil 3:0.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Paidel on rohkem kaotada kui Pärnul, aga samas on Pärnul võita enam kui Paidel. Linnameeskondade heitlus, kindlasti tuleb tuline lahing.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paide järgmine vastane on Pärnu, kes tabelikohale vaatamata on näidanud häid esitusi Levadia ja Kalju vastu. Meie eesmärk on näidata head meeskondliku mängu nii kaitses kui ka rünnakul. Pärnus toetas meid hooaja esimeses mängus väga palju fänne – loodame, et ka seekord tulevad Paide poolehoidjad meie meeskonnale kaasa elama!»

Paide ründaja Martin Kase: «Eelmisest mängust on meeskonnal hea tunne sees, lõime väravaid igale maitsele ja tõstsime enda enesekindlust. Selle emotsiooniga lähme Pärnut võitma ja kindlasti ei saa me rahul olla millegi muuga kui ainult võiduga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles