Tallinna ralli võit läks 15-aastasele soomlasele (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil. Foto: Timo Anis

Tallinna ralli võitis kõigest 15-aastane soomlane Kalle Rovanperä (Skoda Fabia R5), kes edestas nii lätlast Janis Vorobjovsi (Mitsubishi Mirage) ning eestlast Ranno Bundseni (Evo VIII).

Rovanperä võitis 13 kiiruskatsest tervelt 11, kaotades vaid kahel esimesel katsel lätlasele Vorobjovsile. Lõpuks edestas Rovanperä lätlast 1.18,5ga. Eestlane Bundsen kaotas lõpuks noorele soomlasele 2.05,6ga.

Ralli lõppseis: 1. Rovanperä, 2. Vorobjovs (+1.18,5), 3. Bundsen (+2.05,6), 4. Vecvagars (+3.25,2), 5. Niinemäe (+3.50,7), 6. Koik (+3.51,6)

Ralli eel:

Kokku registreerus Tallinnas ning Harju-ja Raplamaa teedel sõidetavale rallile 71 meeskonda. Ralli stardirivi avavad Kalle Rovanperä-Risto Pietiläinen Skoda Fabia R5 masinaga. WRC sarjas sõitnud Harri Rovanperä poeg Kalle, kes saab oktoobris 16-aastaseks, sõidab Läti Autospordi Liidu eriloaga Läti meistrivõistlustel ja on oma klassi liider. 

Läti meistrivõistluste raames on stardis ka lõunanaabrite üks kiiremaid sõitjaid, Janis Vorobjovs koos Andris Malnieksiga, nende sõiduvahendiks on Mitsubishi Mirage prototüüpauto ja omas klassis on nad Rovanperä järel teised.

R5 klassi autosid, millistega sõidetakse ka autoralli MM-sarjas klassis WRC2, on Tallinna Ralli stardinimekirjas kokku kolm, lisaks Rovanperäle veel Radik Shaymiev-Maxim Tsvetkov (Ford Fiesta R5) ja Raimonds Kisiels-Arnis Ronis (Skoda Fabia R5).

Tugeva konkurentsiga esiveoliste, kuni 1,6 liitrise mootoriga R2 autode klassis tulevad kohalikele sõitjatele konkurentsi pakkuma Läti meistrivõistluste liidrid selles klassis, Martinš Sesks-Maris Kulšs (Peugeot 208 R2) ning Põhja-Euroopa tsooni meistrisarja liidrid Tommi Hatakka-Henri Arpiainen (Ford Fiesta R2). 

Esimene auto stardib rallile reedel kell 18.00, kokku läbitakse 33. Tallinna Rallil 13 kiiruskatset kogupikkusega 100,14 kilomeetrit.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles