Eestlane valiti Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni presidendiks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Porteous (vasakul) surub uue presidendi Leho Haldna kätt.
Brian Porteous (vasakul) surub uue presidendi Leho Haldna kätt. Foto: Sixten Sild

Rootsis Strömstadis toimunud Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni 28. kongressil valiti organisatsiooni uueks presidendiks tartlane Leho Haldna (55), kes on aastast 2010 olnud alaliidu asepresident. Ainsa presidendikandidaadina sai Haldna kongressi üksmeelse toetuse. Viimased neli aastat oli selles ametis šotlane Brian Porteous.

Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon (IOF) on asutatud 1961. aastal ja ühendab hetkel 70 riigi alaliite. Organisatsiooni uus president nimetas alaliidu kõige olulisema eesmärgina lähiaastatel olümpiakursil liikumise jätkamist. Selleks on vaja eelkõige tagada ala atraktiivsus televaatajatele ja internetis jälgijatele. IOF on aastast 1977 tunnustatud Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt ning on juba aastaid tegutsenud eesmärgiga saada olümpiaspordialaks. Esimeses järjekorras on tõenäoline suusaorienteerumise jõudmine taliolümpia programmi.

2017. aasta juulis toimub orienteerumise MM Lõuna-Eestis, võistluskeskusega Tartus ja võistlusmaastikega Tartus, Viljandi lossimägedes, Rõuges ja Elva lähedal Vitipalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles