Klavan Inglismaa meediale: mugaval toolil kulgemine pole minu eesmärk

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ei uskunud esialgu, et Jürgen Klopp ta Liverpooli tuua soovib, kuid viimase poolt tehtud selfie muutis olukorda.
Ragnar Klavan (vasakul) ei uskunud esialgu, et Jürgen Klopp ta Liverpooli tuua soovib, kuid viimase poolt tehtud selfie muutis olukorda. Foto: SCANPIX

Sel suvel mõnevõrra üllatuslikult Liverpooli jalgpalliklubiga liitunud Eesti koondise kapten Ragnar Klavan rääkis pikemas intervjuus Inglismaa väljaandele The Telegraph, et kui avanes võimalus liituda oma unistuste liigaga, siis pidas eestlane end halva nalja ohvriks langejana.

Kui Klavani agent talle teada andis, et «suursugune klubi» on eestlasest huvitatud, ei tahtnud jalgpallur seda uskuda. «Jürgen (Klopp – toim) saatis mulle tõestuseks endast rõõmsa selfie,» rääkis Klavan. «Alguses ma ei uskunud seda. Ma olen unistanud 22 aastat Premier League’is mängimisest ning kui sulle öeldakse, et võimalus pole lihtsalt siin mängida, vaid koguni Liverpooli särgis, siis on see uskumatu,» sõnas keskkaitsja.

30-aastane Klavan arutles ka laiemalt oma karjääri ning iseloomu üle. «Kogu mu karjääri olen sellisel moel edasi liikunud, samamoodi ka Saksamaal. Uue klubiga liitudes pole alguses keegi mind teadnud ning inimesed on üllatunud. Ka Augsburgi eest mängides ei tundnud mitmed mind isegi pärast nelja algkoosseisus alustatud mängu ära,» arutles Klavan. «Aga mulle meeldib, kui minu ümber pole pidevat askeldamist – selline olen ma ka inimesena. Ma olen alati olnud meeskonnamängija, mistõttu puudub mul edevus – ma ei vaja tähelepanu,» kinnitas ta.

«Ma ei tulnud igatahes siia mugavale toolile istuma ning lihtsalt hooaega rahulikult veetma. Iga päev peab treeningutel andma endast parima. See viib meid edasi nii mängijate kui ka meeskonnana. Mugavus võib olla hea, kuid samas ka mitte, kui sa soovid edasi areneda. Mina olen selleks väljakutseks valmis,» sõnas Klavan resoluutselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles