Venemaa korraldab parasportlastele oma mängud (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotsi paraolümpiamängude lõputseremoonia.
Šotsi paraolümpiamängude lõputseremoonia. Foto: Klimentyev Mikhail/ITAR-TASS

Paraolümpiamängudelt eemale jäävatele Venemaa sportlastele korraldatakse septembri alguses siseriiklikud võistlused.

Venemaa paraolümpiakomitee juht Vladimir Lukin andis reedel Venemaa meedia vahendusel teada, et sportlased, kes on neli aastat Rio mängude nimel vaeva näinud, saavad võistelda koduses keskkonnas.

«Kahjuks ei ole meil võimalik korraldada neid võistluseid rahvusvaheliselt, kuid tegelikult loodame, et me ei peagi neid võistlusi üldse korraldama ning meie parasportlased pääsevad Riosse. Kui seda aga ei juhtu, toimuvad kohalikud võistlused Venemaal septembris,» vahendab Tass Lukini sõnu. Rio paraolümpia algab 7. septembril.

Nädala eest andis Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) teada, et lükkas tagasi Venemaa paraolümpiakomitee kaebuse ja kinnitas lõplikult, et Venemaa sportlased ei tohi riikliku dopingusüsteemi tõttu Rio paraolümpial osaleda.

Venelaste eemaldamise põhjuseks on sama rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) raport, mis ähvardas Riost eemale jätta ka kõik Venemaa tavasportlased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles