Eesti teatemeeskond MMil kaheksas (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Vaher, Timo Sild, Lauri Sild
Sander Vaher, Timo Sild, Lauri Sild Foto: Sixten Sild

Rootsis, Strömstadis lõppenud orienteerumise MMil võisteldi viimasel võistluspäeval teatemedalitele.

31 meeskonna seas startis eelmise aasta koha järgi kuuenda numbri all Eesti meeskond koosseisus Sander Vaher, Timo Sild, Lauri Sild. Avavahetus algas Eesti meestele õnnetult, kui tehniliselt keerulise teise kontrollpunktiga tuli sisse 3-minutiline viga ja sel hetkel oli meeskond alles 29. kohal. Algas võitlus võistlejaterivi tagumisest otsast ettepoole tõusmise nimel. Finišisse jõudis Vaher 16. kohal, kaotust algusest peale juhtinud Norrale oli kogunenud 5.06.

Teises vahetuses tegi kaks päeva tagasi tavarajal kümnenda koha pälvinud Timo Sild väga tugeva jooksu, oli üks oma vahetuse kiiremaid ja kaotas Norra liidrikohta kindlustanud tavaraja maailmameistrile Olav Lundanesile vaid 1.27. See sooritus tõstis Eesti meeskonna seitsmendale kohale (+6.33).

Kolmandas vahetuses läks Lauri Sild rajale tiheda grupi eesotsas, kus olid 7.-11. kohal jooksvad võistkonnad. Avakilomeetritel tegid selles grupis parimat tööd Eesti ja Läti ankrumehed, kes jooksid teiste ees vahe sisse. Neil õnnestus kätte saada ka kolm minutit varem startinud Prantsusmaa ankrumees ning rajal lõpuosas käis nende kolme vahel võidujooks kohtadele 6-8. Seekord oli konkurentide jooksuvorm veidi parem ja Lauri Sild tõi Eesti meeskonna finišisse kaheksandal kohal, 12 sekundit pärast seitsmendana lõpetanud Lätit.

Eesti meeskonna parimaks kohaks läbi aegade on mullune kuues koht, 2013. aastal oldi seitsmendal ja 2011. aastal kaheksandal kohal.

Kulla võitis algusest lõpuni uhkes üksinduses juhtinud Norra, hõbeda  sai tiitlikaitsja Šveits ja pronksi kodupubliku rõõmuks Rootsi. Eestist eespool olid veel Suurbritannia, Soome, Prantsusmaa ja Läti.

Eesti naiskond jooksis koosseisus Annika Rihma, Laura Joonas, Evely Kaasiku. Avavahetuses olid tulemused väga tihedad, väga hea jooksu teinud Annika Rihma tuli 27 võistkonna seas teatevahetusse 13. kohal, kuid kaotus liidrina tulnud Šveitsile oli vaid 2.07. Teises vahetuses tuli MM-debütandil Laura Joonasel sisse mitu viga ja Evely Kaasiku läks ankruetapile 16. kohalt, kaotust liidrile 11.58. Eesti ankrunaine püüdis kinni mitu konkurenti ning finišeeris võimsa spurdiga tiheda võistlejaterivi eesotsas 13. kohal, 11. koht jäi vaid kümne sekundi kaugusele.

Naistest tuli maailmameistriteks venelannad, kes edestasid taanlannasid ja soomlannasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles